dimarts, 11 de març del 2014

LLIBERTAT i emocions. Realment som tan lliures com pensam?.

Acabam de treballar dos temes en els quals hem tractat dos eixos fonamentals en el procés de convertir-nos en persones: la llibertat i les emocions.
Hem defensat que la llibertat ens permet arribar fins a l'essència de la nostra persona i liderar decididament el nostre interior, descobrint qui som, quins són els nostres valors, passions, talents, habilitats...
[En aquest vídeo del programa de TV3 Amb filosofia pots veure diferents interpretacions de què s'entén per llibertat]

 

També hem pres consciència del pes que tenen els sentiments, les emocions i les passions en la construcció de la nostra visió de la vida i en la nostra relació amb els demés.
Tot plegat ens ajuda a determinar cap on volem anar i quin sentit li volem donar a totes les accions que fem, des d'anar d'excursió fins a estudiar per a un examen, tot té un per què, ho fas amb ganes i amb sentit.
Si bé sembla que les coses són així, des del món del consum s'intenta manejar aquestes qüestions en profit del benefici econòmic. Clarament ens manipulen la nostra capacitat de decidir i els nostres interessos, així quan pensam que elegim lliurement no fem més que respondre a estímuls que han estat preparats acuradament perquè responguem en un determinat sentit i no en un altre. Si això ho traslladam a l'àmbit de la política, a l'àmbit de les relacions personals, a l'àmbit dels valors, a l'àmbit de la bellesa ..., la manipulació pot ser bastant més greu. 

Doncs bé, visualitza el següent documental i fes una aportació al blog fent una dissertació de 200-220 paraules qüestionant si som tan lliures com pensam, posant de relleu les raons que hi ha per defensar el teu posicionament. 
IMPORTANT: les dissertacions han de començar amb el nom complet, curs, etapa i grup (per exemple: Nicolau Estemariu Ensenyat, 4ESO-E)
[Darrer dia per fer les aportacions 31 de març de 2014]

Consum: l'imperi dels sentits