dimarts, 11 de març del 2014

LLIBERTAT i emocions. Realment som tan lliures com pensam?.

Acabam de treballar dos temes en els quals hem tractat dos eixos fonamentals en el procés de convertir-nos en persones: la llibertat i les emocions.
Hem defensat que la llibertat ens permet arribar fins a l'essència de la nostra persona i liderar decididament el nostre interior, descobrint qui som, quins són els nostres valors, passions, talents, habilitats...
[En aquest vídeo del programa de TV3 Amb filosofia pots veure diferents interpretacions de què s'entén per llibertat]

 

També hem pres consciència del pes que tenen els sentiments, les emocions i les passions en la construcció de la nostra visió de la vida i en la nostra relació amb els demés.
Tot plegat ens ajuda a determinar cap on volem anar i quin sentit li volem donar a totes les accions que fem, des d'anar d'excursió fins a estudiar per a un examen, tot té un per què, ho fas amb ganes i amb sentit.
Si bé sembla que les coses són així, des del món del consum s'intenta manejar aquestes qüestions en profit del benefici econòmic. Clarament ens manipulen la nostra capacitat de decidir i els nostres interessos, així quan pensam que elegim lliurement no fem més que respondre a estímuls que han estat preparats acuradament perquè responguem en un determinat sentit i no en un altre. Si això ho traslladam a l'àmbit de la política, a l'àmbit de les relacions personals, a l'àmbit dels valors, a l'àmbit de la bellesa ..., la manipulació pot ser bastant més greu. 

Doncs bé, visualitza el següent documental i fes una aportació al blog fent una dissertació de 200-220 paraules qüestionant si som tan lliures com pensam, posant de relleu les raons que hi ha per defensar el teu posicionament. 
IMPORTANT: les dissertacions han de començar amb el nom complet, curs, etapa i grup (per exemple: Nicolau Estemariu Ensenyat, 4ESO-E)
[Darrer dia per fer les aportacions 31 de març de 2014]

Consum: l'imperi dels sentits


91 comentaris:

  1. Avui en dia ens trobem a un món on el fet de comprar, ja sigui a tendes de roba, d'electrònica, d'esport o per Internet, agrada molt a la gent. Aquest vídeo mostra si a l'hora de comprar et sents lliure d'exercir allò que tu vols o, per les campanyes publicitàries, acabes tenint coses que no necessites i que t'han incitat a comprar-les.

    Com es vídeo mostra, per exemple, quan l'empresa Apple posa a la venta un producte nou, el primer client en entrar és ovacionat per tots els treballadors i això l'anima per una altra vegada actuar de la mateixa forma. Les grans empreses ens produeixen unes emocions que estimulen els nostres sentits, com per exemple el bon olor que genera una tenda et pot crear una emoció que faci que t'agradi més aquesta botiga.

    En contraposició a les emocions, els éssers humans som capaços de no adquirir un producte innecessari pel període de crisi que estem sofrint i sobretot, saber raonar el que ens convé comprar i el que no.

    En conclusió podem dir que les emocions i l'olfacte ens guien a l'hora de adquirir una cosa o una altra i la raó fa que no comprem un producte innecessari. Des del meu punt de vista, estic d'acord ja que avui en dia la majoria de gent es guia pel que diuen les grans empreses i acaben comprant el que veuen, no el que realment volen.

    ResponElimina
  2. BUENDÍA SÁNCHEZ, Nerea.
    4t ESO E

    Se suele decir que somos libres, que tenemos libertad de elegir lo que queramos,tomar las decisiones mas convenientes, hacer lo que mas nos gusta. Pero no, realmente no lo somos. No somos nosotros quienes elegimos, ni quienes toman las decisiones, inconscientemente hay algo que nos influye a hacerlo, por lo tanto no estamos siendo del todo libres, si no que hay algo que esta interviniendo para que nosotros hagamos lo que creemos que es lo que queremos y así es como pensamos que somos libres.
    En una decisión, por ejemplo, de comprar-nos un jersey no solo intervienen tus gustos, si no que también, inconscientemente, están interviniendo colores, olores, orden, sonidos, etc. Cuando tu entras en una tienda, te tiene que gustar la colocación, que esta así colocada de una forma estratégica para llamar la atención del consumidor, te tiene que gustar el olor, cosa que también tienen muy en cuenta los comerciantes que ambientan con olores agradables para así atraer a los consumidores. Una cosa que también influye mucho son los escaparates, las fachadas, son vistosas, con mucha luz y decoración para persuadir tu atención y hacer que tus ganas por conocer el interior de esa tienda aumenten.
    Por lo tanto entran en acción diversos factores que alteran tus pensamientos, tus gustos y tus elecciones, es decir, no estamos siendo libres cien por cien. No somos nosotros quienes deciden, si no que las influencias exteriores se han fusionado y han llegado a una conclusión, que es la que te hace elegir, tomar la decisión.
    Mucha gente piensa que es libre, pero esa gente nunca ha tenido la oportunidad de conocer y pararse a pensar sobre este vídeo, el cual nos expone claramente la idea de que la libertad completa no existe, que de nosotros solo depende elegir, pero muchas otras cosas externas ayudan a conducirte hacia esa elección.

    ResponElimina
  3. Argenis Rotger Guevara, 4t E
    Bueno ahora comenzaré la disertitación sobre si somos libres o no .
    Yo pienso que libres no somos para nada o por lo menos totalmente libres, por que ser totalmente libres significa hacer y decidir lo que queremos ser o hacer sin ningún tipo de restricción o impedimento y en cualquier momento. Por eso digo que no somos totalmente libres por que siempre hay algo que nos impide hacer lo que queramos en todo momento.
    Muchos ejemplos de que estamos siempre dominados por instituciones grandes que nos impiden ser libres pueden ser estos :
    El colegio es un gran ejemplo nos quita tiempo de libertat fuera de el y siempre tenemos que seguir las normas estipuladas por ellos mismos como por ejemplo llevar el uniforme reglamentario aunque no nos guste llevarlo.
    Estar por la calle mismo ya es estar condicionado por que hay normas que debemos Seguir como no escupir o tirar basura al suelo aunque nosotros queramos hacerlo .
    Otro ejemplo es la propia vida en casa nuestros padres son los que más nos dicen lo que tenemos que hacer como estudiar o normas que nos ponen día a día como limpiar.

    Podemos ver perfectamente que estamos muy condicionados pero la mayoría de esas condiciones son para qur haya una armonía y pienso que no seamos totalmente libres es bueno.

    ResponElimina
  4. Ainhoa Moreno Gervilla 4ESO-D
    En quest vídeo ens fa un explicació sobre el consum, en ell ens explica que les marques (Apple,...) ens atrauen mediant els sentits. Quan veiem un anunci sobre alguna marca com per exemple Apple ens atreu amb la imatge d´aquell objecte en concret per medi de la vista ens atreu, també ens pot atreure per el so que produeix aquell objecte, per la seva textura i per la seva olor. Tal y com ens expliquen en el vídeo de “Consum: L´imperi dels sentits” els essers humans som molt consumistes alhora de comprar, ens sentim atrets pels objectes de moltes marques diferents a traves de la vista, el so i l´olor fet que ens atreu a comprar-lo.
    Els essers humans estem acostumats un excés a l´hora de comprar tant objectes com qualsevol altre tipus de coses que es poden obtenir per mitja del consum, quan veiem un anunci d´un objecte ens ho presenten de tal manera que ens incita a comprar-lo i sentir que ho necessitem per viure, això ho aconsegueixen tal fàcilment que quasi tots quan veiem qualsevol objecte per la televisió o tenda automàticament la primera cosa en la que pensem es que és una cosa indispensable i que la necessitem baix qualsevol cosa.

    ResponElimina
  5. Patricia Sampere Tous, 4ESO-A
    La llibertat, és la capacitat de poder el·legir, triar, oferir alguna cosa sense cap mena d'obligació o el simple fet de prendre decisions.
    Ens hem acostumat a entendre 'llibertat' com a llibertat d'el·lecció, la capacitat de poder triar. I és això ser lliures? Tenim la plena llibertat de poder fer el que volem?
    El món esta regit per una sèrie de normes i lleis, que, si s'incompleixen s'han de aceptar una sèrie de conseqüències. Actuam dia a dia, sabent que depen del que facem que les conseqüències siguin unes o altres.
    'La llibertat és el bé, que permet gaudir d'altres béns'. És allò que permet construir altres coses bones. Les persones interiorment lliures, permeten crear àmbits lliures. Poder sentir-se bé sense una llibertat completa però si interior. Si trobam la llibertat personal, conseguim sentir-nos a gust i satisfets amb la nostra forma d'actuar, conseguirem estar bé amb la gent que ens envolta i crear un bon àmbit.
    'Som i no som lliures'. És a dir, som lliures però a un certs límits, tot està limitat. És per aquest motiu que es diu que no sóm lliures de debò.

    ResponElimina
  6. Víctor Valls Alonso, 4ESO-E
    Com ja hem comentat a classe, la llibertat és la capacitat d’escollir. És una idea que inclou el no estar sotmès a un subjecte diferent d'un mateix.
    A aquest vídeo es parla sobre si som lliures realment quan anem a comprar. Ens fica un poc dins el món del màrqueting. Tota empresa el que vol és impressionar d’alguna manera al client perquè compri. Això ho aconsegueixen manejant les emocions de la gent, ja que les emocions són més intuïtives que la raó. La gent no raona, sinó que reacciona emocionalment. Tot el que pensem sempre abans ha passat pels sentits. L’olor és el que més s’empra, atenua l’estrès de la persona. L’ imatge del producte, com el venen, a moltes empreses, com per exemple “nike”, interactuen amb els clients, i això fa que tingui més ganes de comprar el producte, i també amb ambientació musical. El que cerquen és estimular-nos.
    Mai m’ havia donat conta de tot el que hi ha darrere del màrqueting, el que fan per vendre els productes. Gràcies a aquest vídeo ho he pogut veure i trobo que no som tan lliures com pensem. En realitat el que fan es manipular-nos a través dels sentits i no som lliures, ja que comprem el producte en el que més doblers i esforç han aportat per atreure al client.

    ResponElimina
  7. GÓMEZ MON, Paula

    LLIBERTAT

    Segons el meu parer la llibertat és un terme molt abstracte. Es diu que la teva llibertat acaba quan confronta amb la llibertat d’un altre. Però això mateix demostra que hi ha terrenys on no som lliures i ser lliure és un dret humà que no ens hauria d’estar privat. Per aquest motiu ens enganyen quan ens diuen que som lliures o la típica frase que sentim de “aquest és un país lliure”. Marina Garcés, diu una frase que trobo molt encertada: som i no som lliures. Una altra frase molt significativa: som pocs els que desitgem la llibertat, la majoria el que vol són amos justos. I és que molts de nosaltres som peresosos a l’hora d’assumir responsabilitats, cosa que implica directament el fet de ser lliures, i de fer decisions. També cal dir que la llibertat no es tracta únicament de decidir, sinó de poder controlar el ventall de possibilitats sobre les que es pot elegir.

    En el segon vídeo s’insinua una manipulació dels humans a l’hora de elegir un producte mitjançant els sentits, en especial el de l’olfacte. Els professionals que es dediquen al neuromarketing neguen rotundament aquest fet però les opinions dels compradors són, en alguns casos contràries.

    La meva opinió és que no ens manipula ningú perquè finalment som nosaltres els que decidim i les estratègies de utilitzar els altres sentits per a captar l’atenció són similars a les de utilitzar un color viu o més obscur.

    ResponElimina
  8. LAURA CORTÉS FERNÁNDEZ, 4 ESO E
    Després d’haver escoltat el vídeo atentament, he pogut arribar a la conclusió que mai som lliures al cent per cent, però no crec que estiguem manipulats tot es temps. Està clar que ens manipulen subconscientment moltes vegades, a l’hora de comprar, a l’hora de decidir-nos per una cosa o l’altra etc. Totes aquestes manipulacions són pura estratègia per fer creure a la gent, els clients al cas dels comerços , que necessita el producte que estan oferint al públic, o que necessita entrar a la seva tenda, per tant, podem dir que no hi anam per voluntat pròpia, sinó perquè ens han fet creure que això és el que volem. En casos com aquest o quan esteim coaccionats per diverses coses, no actuam amb plena llibertat. Crec que hi ha infinites coses o sentiments que ens poden coaccionar a l’hora d’actuar d’una forma o d’altra. Per exemple, si hem de prendre una decisió, alguns dels factors que podrien fer que no actuessim amb cent per cent llibertat, poden ser els nostres valors i la prioritat que uns tenen sobre els altres, com afectarà aqueixa decisió a nosaltres i als que ens envolten en un futur proper o llunyà, les expectatives que poden tenir els altres damunt nosaltres mateixos o damunt la manera en que esperen que actuem. Aquestes i altres coses ens poden influenciar i pressionar per actuar d’una forma o d’una altra i, per tant, no som lliures de fer el que sentim. Per aquestes raons crec que en certes situacions esteim molt manipulats i coaccionats però per altra banda, també crec que al cap i a la fi tenim certa llibertat.

    ResponElimina
  9. Joan Perelló Borràs 4T ESO-F.
    El diccionari d'instituts catalans ens defineix la llibertat com '' Estat o condició de qui és lliure, de qui no està subjecte a un poder estrany, a una autoritat arbitrària, de qui no està constret per una obligació, un deure, una disciplina, una condició onerosa, etc.''
    El diccionari d'instituts catalans ens defineix la llibertat com '' Estat o condició de qui és lliure, de qui no està subjecte a un poder estrany, a una autoritat arbitrària, de qui no està constret per una obligació, un deure, una disciplina, una condició onerosa, etc.''

    Però la llibertat és més que això, la llibertat és un concepte abstracte que es pot aplicar en vàries situacions.
    Segons la meva opinió, els deterministes tenen certa raó alhora de dir que la nostra llibertat està condicionada ja que no tenim totes les opcions disponibles.
    Aquí podem aplicar el concepte que s'esmenta en el vídeo que vam veure a classe: ''els humans som lliures alhora de consumir ja que podem elegir el producte que desitgem, però alhora estem determinats per si ens agrada el producte que comprem''.
    En aquesta frase es pot veure molt bé què, som lliures, però dins uns certs límits, és a dir estem determinats per diferents factors.
    Com bé esmenten en el vídeo que havíem de veure a casa, la llibertat es basa en aconseguir la llibertat individual i quan aquesta està assolida, aplicar-la en les diferents circumstàncies.
    Una altra frase que he trobat important d'aquest vídeo és que la llibertat en excés pot arribar al perjudici també, ja que els humans necessitem d'alguna forma estar regits per unes normes.
    Però el que si hem de tenir clar que la llibertat moral o coneguda com a llibertat interna tots els humans hem de predisposar d'ella tot i que estiguem a règims dictatorials o coses similars, tothom té el dret de pensar el que ell vulgui i d'expressar-se de forma pacífica.
    Però d'altra banda la llibertat externa o física està condicionada per unes lleis i altres factors que depenen de les circumstancies en las que ens trobem.

    Per a concluir aquesta dissertació seré breu.
    Pot ser que no siguem lliures del tot però mai ningú ens llevarà el somni del que nosaltres pensem en la nostra ment, som moralment lliures.

    ResponElimina
  10. ALEJANDRO PUGA BENÍTEZ, 4ESO-E

    Está clar que tenim llibertat. Però el conflicte de si la tenim o no depèn del que entenem com a llibertat. Sempre que tinguem la facultat natural de triar una cosa, una altre o cap parlem de que som lliures. Pero què pasa si triam una cosa per els medis externs com publicitat, missatges subliminals, tendències,... aquesta influència ens obligaria a fer una tria i rompria la nostra llibertat? O com que encara que triem una cosa influenciats seguim tenint totes les demés opcions, som lliures.
    Si ens remontam al nostre cervell més primitiu y sensorial, ens adonem que al obrir la gelera la decisió de tomar un suc de taronja o de poma depèn dels nostres records. Com el nostres records i les nostres experiències sensorials amb el suc de taronja són positives, i el de poma em recorda a un mal dia, la meva tria ja està decidida. En aquesta decisió tan primitiva he sigut totalment lliure de triar, i insconscientment la meva tria a vingut donada per unes influencies naturals com es l'experiencia sensorial. Llavors deixem clar que encara que la decisió sigui dependent d'altres coses, nosaltres som lliures.
    Però que pasa si aquesta experiència sensorial ens la provoquen per crear un bon record sobre un producte i que alhora de triar ens decantem per aquell producte? Doncs, yo crec que encara seguim gaudint de la llibertat perquè la tria entre diverses opcions la tenim i les experiències sensorials que ens intenten crear mediant campanyes publicitàries no obliguen a ningú a veurer-les. A més que com he explicat amb el suc de taronja, la influenciació per medis externs de les nostres tries es natural.

    ResponElimina
  11. ALEJANDRO PUGA BENÍTEZ, 4ESO-E

    La llibertat mancada pel marketing

    Realment tenim llibetat? Tot depèn de com entenem el concepte de llibertat. Es diu que la capacitat de triar o no triar que té l'èsser humà és la llibertat. Si escollim una elecció entre moltes y segons el nostre criteri, triem amb llibertat. Però i si la nostra elecció ve donada per una influencia externa, també triariem amb llibertat?
    La llibertat és un concepte que ha creat l'èsser humà per gaudir dels drets de les persones. Quan a un individu se li manca un dret, la seva llibertat minva. Quan obliguem a una persona a triar una lecció concreta, li llevam la seva llibertat d'elecció.
    Si obrim la gelera a fi de beure i veiem un suc de taronja i un altre de poma, s'ens obri una part del cervell molt primitiva que recorda les experiències sensorials amb tot dos sucs. Si el suc de taronja em recorda experiències positives i el de poma negatives, l'elecció ja está feta.
    Però que passa quan se li provoquen aquestes experiències sensorials a un individu perquè alhora de triar trii una opció concreta? Esteim mancant-li la seva llibertat d'elecció?
    Personalment opino que les eleccions venen influenciades ja de per si, de manera natural, llavors que ens intentin influenciar amb campayes publicitaries trob que no es una manca de llibertat, sino, una tècnica de marketing més. Tothom és lliure de triar, de deixar-se influenciar i dur o de ser indiferent.

    ResponElimina
  12. NICOLAU ALONSO,NATALIA 4ESO F

    Aquí planteamos si en verdad las personas humanas somos libres como nos dicen o de alguna forma nos quieren persuadir sin nosotros darnos cuenta. Aquí se trata mas el tema de la libertad en el momento de comprar algún producto, las técnicas del marketing

    Se dice que nosotros somos libres, pero no nos damos cuenta y nos “obligan” a entrar en las tiendas. La cuestión de todo esto es el cómo lo hacen. Utilizan unas tácticas especializadas, estudiadas por la carrera de marketing que estas hacen que nos fijemos en los elementos que o tiendas que ponen para que los captemos con todos los sentidos o alguno de ellos. En el vídeo comentan que el olor es muy importante y te hace sentir o ver las formas de diferente manera, igual que el olor también se usan paneles informativos y diferentes tipos de música según el local donde se encuentre que esto, como ya he dicho, inevitablemente afecta.

    La conclusión de todo esto es que no somos libres completamente, estamos influenciados a comprar y como a comprar a muchas otras cosas que nuestras mentes son engañadas con tácticas sin darnos cuenta.

    ResponElimina
  13. Andrea López Gutiérrez 4esoE
    Realment som tan lliures com pensam?
    En relació a aquesta qüestió que sen's planteja podem reflexionar molt sobre la temàtica de les compres.Nosaltres realment no som lliures perquè la nostra llibertat està condicionada per molts de factors. Quan dic que la nostra llibertat està condicionada em refereixo que mentres nosaltres compram productes hi ha persones que estan estudiant el nostre metabolisme, estudien la manera per la qual el producte ens cridi l'atenció. El sentit que nosaltres tenim més desenvolupat a l'hora de comprar és l'olfate. Per aquesta raó els especialistes estudien sobre aquest sentit per poder fer-nos comprar el producte. Els consumidors no som conscients que estan continuament controlant els nostres actes per així poder treure benefici d'ells.
    Per tot això crec que la resposta a la pregunta que sen's planteja és que no, que realment nosaltres no som tan lliures com pensam. Per molt que volguem creure que ens guiam per les nostres opinions ens esteim equivocant,ens deixam duur per les nostres sensacions i aquestes estan totalment controlades pels venedors. Tot això no es pot evitar perquè la nostra manera de ser, la majoria de persones es deixen duur per la moda, doncs tothom compra el mateix tipus de productes i els negocis guanyen molts de doblers.
    Reflexionant sobre aquest tema he arribat a la conclusió que cada vegada més la nostra societat està més controlada i que tot el que feim té sempre és una raó de ser.

    ResponElimina
  14. Geraldine Soriano Chanamé 4C

    Consumo :El imperio de los sentidos
    Las perdonas de Marketing utilizan métodos de atracción hacia nosotros para poder vender sus productos , además esto también nos agrada, ya que lo vemos muy entretenido.
    Los comerciantes nos ofrecen productos usan técnicas que además nos resultan divertidas, ya sea la combinación de colores , el aroma del lugar en el que estamos y música que alegra el ambiente.
    Por ejemplo cuando vamos de compras , vemos diferentes tipos de tiendas , pero siempre hay una en especial que llama nuestra atención antes que las demás , ya sea por la apariencia u otra cosa , al hacer esto una parte de nuestro cerebro trabaja para poder tomar esa decisión.
    En conclusión, esto es muy bueno ya que así nos despejamos un poco de lo cotidiano y nos relajamos viendo cosas nuevas.

    ResponElimina
  15. Geraldine Soriano Chaname 4C

    Consumo :EL imperio de los sentidos
    Las personas de Marketing utilizan métodos de atracción hacia nosotros para poder vender sus productos , además esto también nos agrada, ya que lo vemos muy entretenido.
    Los comerciantes nos ofrecen productos usan técnicas que además nos resultan divertidas, ya sea la combinación de colores , el aroma del lugar en el que estamos y música que alegra el ambiente.
    Por ejemplo cuando vamos de compras , vemos diferentes tipos de tiendas , pero siempre hay una en especial que llama nuestra atención antes que las demás , ya sea por la apariencia u otra cosa , al hacer esto una parte de nuestro cerebro trabaja para poder tomar esa decisión.
    En conclusión, esto es muy bueno ya que así nos despejamos un poco de lo cotidiano y nos relajamos viendo cosas nuevas.

    ResponElimina
  16. SERVERA DE LA CRUZ, Laura
    4 ESO D

    La libertad depende de más de un factor que hay que tener en cuenta a la hora de mirar si realmente podemos considerarnos libres.
    Entre uno de estos factores esta lo de no tener realmente libertad al estar dictados por leyes pero yo creo que las leyes no son las que nos privan de libertad, es cierto que nos quitan un poco de libertad pero realmente la libertad está unida a la ley, si no fuera así no tendría sentido. Con la ley y la libertad pasa lo mismo que con la oscuridad y la luz, si no existiera la oscuridad la luz no tendría donde brillar, pasa exactamente lo mismo con la ley y la libertad, si no hubiera leyes la libertad perdería casi todo su sentido. Otro de los factores es sobre nosotros respecto a nuestra libertad, la libertad es querer y poder hacernos libres a nosotros mismos. Nuestros propios miedos nos están impidiendo tener cierta libertad, casi siempre somos inconscientes de que lo que en la mayoría de los casos lo que nos está privando de la libertad somos nosotros mismos, nuestro prejuicios, nuestros miedos y muchas veces nuestros instintos.
    Esto son uno de los factores que creo que hay que tener en cuenta al cuestionar nuestra libertad, pero creo que a lo largo de nuestra vida habrá más factores de los cuales algunos lo más seguro ni seamos consientes.
    (230 palabras)

    ResponElimina
  17. Lydia ALvarez Perez 4 C

    Consumo :El imperio de los sentidos
    Documentos TV estrenó el domingo 6 octubre Consumo, el imperio de los sentidos, un documental producido por Televisión Española .
    Marcas y empresas están cada día más interesadas en saber lo que ocurre en nuestro cerebro, ya que quien mejor lo conozca es el que tendrá más éxito a la hora de vender el producto. Las personas de marketing tratan de llamar nuestra atención con los colores ya que es lo primero que ve el ojo , con los sonidos i el olor , para asi poder emocionar al consumidor con las marcas y convertir el acto de compra en una experiencia; algo que se conoce como marketing sensorial.Otros factores que son importantes es lo que nos quiere reflejar la marca por ejemplo: La marca Nike, da imagen de competitividad y de victoria de hecho la patrocina Cristiano Ronaldo, sin embargo, adidas da una imagen más humana y su imagen es Iker Casillas, por tanto, dependiendo de con quien nos identifiquemos más o dependiendo de la forma de ser de cada persona, optará por una forma u otra.Las personas cuando compramos un producto no nos comportamos de manera racional sino que nos dejamos llevar por nuestras emociones y sentidos.
    En conclusión estas técnicas que utilizan para poder atraer al consumidor son impresionantes , ya que consiguen detectar lo que el cliente aprecia y lo que no ,analizando sus estados emocionales , y esto hace que las marcas mejoren sus productos atendiendo las necesidades que requieren los consumidores

    ResponElimina
  18. Toni Morey Paredes – 4t ESO F

    La mayoría de los adolescentes y también adultos creen que por el mero hecho de poder vivir en un casa o de tener un trabajo ya son libres pero eso no es así, en el trabajo a menos que tú seas el dueño siempre tendrás a alguien por encima de ti al igual que cuando vas a comprar todos esos grandes carteles te controlan sin que tú te des cuenta de nada. A la hora de ir a comprar siempre están esos típicos anuncios gigantescos y con movimiento que logran llamar la atención y te pueden llegar a obligar a entrar en una tienda y gastar sin que tu te des ni cuenta.
    Nos encanta llenarnos la boca de la palabra ‘’libertad’’ pero... ¿cómo podemos aspirar a pedir esto si ni siquiera nos dignamos a conceder la libertad individual a personas que conviven con nosotros, cara a cara? Ya no estamos hablando de esos países lejanos que viven oprimidos bajo potencias, si no del día a día. Porque, ¿quiénes somos para decidir si un hombre puede casarse con otro hombre? ¿Si pueden adoptar un hijo? La respuesta debería ser claramente, no. Pero por desgracia, y lo hemos estado y estamos comprobando, algunas personas deben de creer que sí.

    ResponElimina
  19. Marc García Seguí, 4t ESO E
    “Consumo: El imperio de los sentidos” es un documental que nos muestra como los expertos en marketing utilizan los estudios del cerebro para que nos decantemos por comprar un producto frente a otro.
    La pregunta que deberíamos hacernos es: ¿Somos totalmente libres para decidir lo que compramos?
    A lo largo del documental, podemos observar distintas opiniones sobre la repercusión de la estimulación de los sentidos en el mundo de la publicidad. Los expertos en neuromarketing y empresas publicitarias creen que la decisión final de la compra de un producto recae totalmente en el consumidor y que ellos solo ayudan al vendedor de un determinado producto a conocer las prioridades del consumidor. Mientras que otros estudiosos del tema, como profesores de universidad o representantes de los consumidores, afirman que nuestra libertad de decisión está condicionada a la manipulación de nuestro cerebro, a través de la estimulación de nuestros sentidos. Lo que se extrae de ambas versiones es que no somos totalmente libres en la elección de un producto, por lo tanto el bombardeo publicitario que sufrimos constantemente influye directamente en nuestra decisión.
    Otro aspecto a tener en cuenta es si este tipo de manipulación de los sentidos es moralmente correcto. Las estrategias de estimulación de los sentidos son una gran inversión de las empresas, donde se utiliza gran cantidad de medios humanos, técnicos y económicos para manipular nuestras decisiones a la hora de comprar, pudiendo invertirlos en la mejora de su producto.

    ResponElimina
  20. Llorenç Llodrà Grimalt 4ESO-D

    Els punts a favor de la llibertat és la seguretat que tens del que dius, saps que ningú et pot callar i això et fa sentir bé. A tots els països n’hi hauria d’haver, però de manera controlada. Aquí arriben les contres, que molta gent no diferència el que està bé i el que està malament i aquí és quant hi ha un excés de llibertat.

    Moltes persones van a comprar i elles no saben que estan lligades a uns factors com els colors, els aromes i la música per què així comprin els seus productes. Són lliures de comprar el que vulguin, però no raonen el que de veritat volen i necessiten. Però estan en el seu dret de comprar el que vulguin.

    Jo ho crec així, tota gent ha de tenir el dret de dir el que pensa, de defensar les seves creences i les seves ideologies. Però la gent ha de tenir la seguretat de que hi haurà algú que pot aturar els peus a qui se li pugui al cap la idea de que la llibertat no té fronteres, per què no és així, si no, el món seria un caos.

    Penso que no hi ha cap persona que estigui d’acord amb la llibertat que hi ha al seu propi país. Unes pensen que en fa falta més, altres que fa falta més repressió. Jo crec que hi ha gent que té la llibertat que li faria falta tenir a altra gent, el món està molt desequilibrat en aquest tema.

    ResponElimina
  21. BENNASAR MERINO, Trinidad
    4ESO D
    DISSERTACIÓ
    SOM TAN LLIURS COM PESAM
    En se meva opinió sobre si som tan lliures com pesem crec que la llibertat esta feta en la consciencia dels teus propis actes y de la ignorància de les causes que en determinen.
    Ens agrada creure que tots els adults tenen una capacitat a l’hora de tomar decisions adequades ja que pensem que les decisions que tomen son totalment lliures per ser adults per això pensem com ens agradaria ser adults per poder ser lliure en les ostres decisions.
    Altra manera de veure, si fossin nascut en un altre país o en una altra família seriem totalment diferents a l’hora de ser lliures ja que el nostre entorn estaria determinat per uns altres factors que ens envolta ja que no som un fruit de una decisió plenament lliure. Ningú pot assegurar de com seria la nostra vida i com estaria determinades per ses persones i ambient que ens envolta .
    Això en lleva a preguntar-nos si som lliures amb les nostres eleccions o si depenen de una altra persona, si la gent que ens envolta i ambient social son el causants de la nostra llibertat i de la nostra forma de pensar.
    CONCLUSIÓ:
    Respecte a tot això crec que a l’hora de si som tan lliures com pensem crec que no perquè sempre estem determinats per alguna situació com poden ser socialment, com per les companyies que ens revolta o per les circumstàncies en les que vivim .
    250 paraules.

    ResponElimina
  22. Elisa Rosselló Rosselló, 4ESO-E

    Del que he pogut escoltar, me qued amb una frase que crec resumeix bastant l'objectiu moralitzador del vídeo proposat; "Somos lo que sentimos". A partir d'aquí, podem extreure totes les conclucions que es pretenen.

    Consider que les persones estèim totalment manipulades per el nostre entorn. El nostre inconcient de voler, voler i tenir de cada cop més coses, actua més ràpid que la pròpia raò i el sentit comú de cada un. No obstant, crec que aquest consumisme no té perquè ser negatiu, sempre i quan no s'arribi al punt de convertirse en algú adictiu i dominat per absolutament tot el que el marketing vol conseguir.
    La llibertat és un concepte que l'associam en fer el que volem. Això és incorrecte. Està clar que podem pensar, dir i actuar com volguem perquè amb el pas del temps anam adquirint uns valors que més endavant determinen aquestes accions que ens duen a avançar en la vida, però fins i tot no estèim sent lliures del tot a n'aquets punts, perquè les influències que anam rebent són moltes.
    Finalment, no podem actuar contra aquesta força tant gran de la manipilació que rebem alhora de comprar, per lo tant, hem voler d'aprendre a saber graduar bé la nostre adicció i aquí, crec que entra la llibertat de cada un en voler o no voler.

    ResponElimina
  23. SANTANDREU ORTEGA, Marta
    4t. ESO-E
    CONSUM: L’IMPERI DELS SENTITS
    Què és la llibertat? Som lliures les persones? Està condicionada la nostra llibertat? Si és així, quins factors la condicionen? Alguns pensen que som éssers totalment lliures, que encara que ens vulguin “manipular”, nosaltres tenim la darrera paraula. D’altres creuen que no som per a res lliures, que el que ens passa està en mans del destí. Però també n’hi ha d’altres que creuen que sí som lliures, però que, d’una manera o una altra, la nostra llibertat està condicionada.
    Una persona es caracteritza per ser un ésser lliure i racional. Estic d’acord amb aquesta definició, però cal tenir en compte que la nostra llibertat està condicionada: per les lleis, per la nostra escala de valors, per les nostres circumstàncies familiars, polítiques, econòmiques i socials. Per exemple quan anam a comprar, nosaltres pensam que som lliures de comprar el que vulguem, però com bé ens ensenya el documental, hi ha molts de factors que no tenim en compte i que ens condicionen a l’hora de triar el producte: les olors, els colors, les emocions que ens produeix aquell lloc, la disposició dels productes,...
    En conclusió, les persones som lliures, però estem condicionades per factors que no podem evitar: nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  24. Álvaro Torres López, 4ESO-F
    LA LIBERTAT
    Tiene un significado muy amplio y profundo. La libertad se puede interpretar de muchas formas, una persona puede sentirse libre cuando otra, en las mismas condiciones no se siente igual. Si no fuera por la libertad no podríamos elegir, ni decidir lo que es más conveniente para nosotros.
    Significa poder salvarse de la determinación del instinto a la hora de optar entre muchas posibilidades; también significa no quedarse perplejo ante tantas posibilidades, sino tomar la decisión de hacer lo que hay que hacer, lo mejor para uno mismo y para los otros. Por el hecho de que no está condicionada por el instinto, la realidad de todos los seres humanos está siempre abierta al cambio y a la mejora.
    Somos libres para tomar decisiones, para llevar a cabo los actos que elegimos, y así construimos nuestra manera de ser y de actuar: nos construimos a nosotros mismos. Esta autoconstrucción personal significa que se elige una manera de ser, una opción concreta, entre todas las posibilidades que la realidad humana ofrece.
    Pero ser libre y capaz de autoconstruirse no significa hacer únicamente lo que me apetezca (libertad inmediata), sino hacer lo que tengamos que hacer, lo más conveniente para uno mismo. Esto quiere decir que no siempre debemos hacer lo que queramos. La libertad tiene un límite. La libertad existe para ser personas. Por tanto, la persona es antes que la libertad. Dicho de otra manera: la libertad no la tenemos para hacer lo que nos dé la gana sino que la tenemos para hacernos personas.
    Pienso que ser libre es saber, poder, elegir. Cuando falta una de estas tres cosas ya no hablamos de libertad. Creo que la libertad es cuando una persona se siente libre ella misma, y no cuando lo opinen los demás. Somos seres racionales porque pensamos y cómo seres racionales y morales, tenemos libertad.

    ResponElimina
  25. Ana Morales Ráez, 4ESO-E

    Crec que aquesta és una pregunta la qual la gent es planteja molt, sobretot els filòsofs , i jo crec que té una simple resposta , i és el depèn .

    Nosaltres som lliures per decidir les coses que volem fer , però no tenim la capacitat de fer el que volem . Nosaltres podem decidir que comprar , si una camisa verda o blava , però per exemple si decidim ser com spiderman, sabem perfectament que no podem ja que estem limitats .

    Crec que no som lliures , i per demostrar- posaré un simple exemple , com és el d'anar a comprar . Tots sabem que a l'hora d'anar a comprar alguna cosa ens estan condicionant , tothom ho sap però no tothom se n'adona. Si comencem a analitzar totes les tendes a les que solem anar a comprar ens adonarem que segons que aparadors ja ens atrauen. Tots ens hem adonat que els models no són grossos ni lletjos, sinó tot el contrari , i això no és casualitat, sinó que està fet a propòsit. Les tendes tenen coses que ens atrauen , com el perfum , la música , la forma ... Potser nosaltres no volem entrar , però són tantes les coses que ens atrauen que no podem resistir-ho, i just en aquest moment no som lliures, si no que ens estan condicionant sense que nosaltres ens n'adonem .

    ResponElimina
  26. PRYJDA, Maciej 4t F

    El tema a tratar es la libertad individual que se compone de dos tipos, la interior y la exterior. La libertad se podría definir como la capacidad de poder escoger entre varias opciones en una situación determinada, muchas personas piensan que son realmente libres y que siempre somos conscientes al cien por cien de nuestras decisiones, pero ¿es realmente así?

    La libertad de los seres humanos tienes unas fronteras muy delimitadas y muchas veces aunque pensemos que elegimos conscientemente nuestras decisiones las eligen nuestro subconsciente, nuestros sentidos, nuestro estado de ánimo en ese instante y no nos damos cuenta. Nuestro instinto es muy importante ya que muchas veces nos guía inconscientemente para decidir una cosa. En los tiempos que corren las empresas de comercio realizan numerosos estudios a cerca de las cosas que nos llaman la atención o incluso que pueden provocarnos sentir placer y de esa forma acabemos adquiriendo sus productos. A lo largo del tiempo se han dado cuenta de que deben jugar con los olores para que los clientes esten agusto en el comercio, tienen que jugar con los colores y diferentes aspectos visuales y siempre buscar la comodidad del cliente. De esta forma se puede decir que se ha creado una sociedad demasiado consumista y materialista, y lo peor es que los ciudadanos no se dan cuenta. Algo que resulta obvio debido a vivimos bajo una incitación constante al consumo y para gastar nuestro capital.
    Pero hay gente que defiende que somos libres y que podemos eligir a nuestro gusto en cada situación, debido a que creen que poseemos la capacidad de sobrepasar nustro subconsciente, ¿qué puedo decir sobre esas personas? Que deberían abrir os ojos porque no se dan cuenta de como funciona el mundo y el sistema en el que vivimos en el que la libertad de expresión se limita a solo poder expresarte si estás de acuerdo con el sistema, algo repugnante que solo el pueblo puede cambiar y que si no se hace nada irá a peor.

    Podemos llegar a la conclusión de que nuestra libertad está limitada y que deberíamos pararnos a pensar más a menudo sobre si las decisiones que tomamos son las que nos convienen y las que realmente deseamos tomar. De esa forma podríamos escapar del abuso de todas las empresas que lo único que desean es sacarnos el dinero.

    ResponElimina
  27. CASALS MARCH,Silvia
    4t d'ESO F
    --> DISSERTACIÓ
    Durant el pas dels anys s'han anat qüestionant moltes preguntes sobre la vida, una d'elles és: som tan lliures com pensem?
    En realitat no som tan lliures com creem, totes les persones estem condicionades a moltes coses durant el nostre dia a dia, vulguem o no, a l'hora de prendre segons quines decisions estem limitats segons les nostres possibilitats. Cada persona,una vegada és conscient dels seus actes, ha de saber administrar la seva llibertat. En realitat som i no som lliures. La llibertat és una actitud dedins la vida de cadascú, només es pot entendre des d'un punt personal. Avui en dia hi ha un significat de la llibertat enganyós, ens hem acostumat a entendre la llibertat com la lliure elecció d'escollir, per exemple, entre partits polítics.
    Un exemple de si som o no som lliures és a l'hora de realitzar una compra. Totes les marques de tots els productes a través de la seva imatge capten l'atenció del comprador.En el món del màrqueting s'estudia el funcionament i el pensament de les persones per saber quina és la manera en què un producte pot ser més venut,ja sigui amb l'aparador, els colors,la manera en què es presenta...,tot influeix. Vulguem o no vulguem,de manera directa o indirecta,sempre estarem influenciats a l'hora d'escollir,no serem del tot lliures.

    ResponElimina
  28. ÁVILA HERNÁNDEZ, Carolina
    4t ESO E
    Som realment tan lliures com creim?Quan compram roba, telèfons,etc., ens guiam per la qualitat o per la marca? El vídeo que acabam de visualitzar qüestiona la llibertat en la que ens basam a l’hora d’adquirir productes.
    Darrerament la ciència ha avançat molt, tant que són capaços de ficar-se a les nostres ments per veure com afecten els sentits a les nostres emocions. Però, com aconsegueixen manipular els nostres sentits per fer que volguem comprar el producte?
    Els sentits són els factors decisius: si un producte qualsevol no t’agrada en un dels teus sentits, és rebutjat. Per exemple, posem que volem comprar peres. El primer factor que influeix és la vista. Si per començar ja aquell producte no ens entra pels ulls, ni tan sols ens acostam a tocar-lo. Després, el tacte. El tacte juntament amb l’olfacte, faran que prenguem una decisió. Finalment, quan ja hem compram un producte, el provam. Si no ens agrada el gust, probablement la pròxima vegada que anem a cercar peres, decidim provar un altre tipus o una altra marca perquè l’experiència que hem viscut anteriorment no ens ha agradat.
    Així que, responent la pregunta que hem qüestionat al principi, no som realment tan lliures com creim. Al final sempre som noltros qui prenem sa decisió d’adquirir es producte però després que els nostres sentits hagin estat manipulats.

    ResponElimina
  29. Irene Domenech Muñoz 4ESO-E

    Després de veure el vídeo, jo crec que sí que som lliures però no de la manera que ho solem pensar.

    Nosaltres solem pensar que som lliures per elegir, fer o comprar el que volguem. Però, si ho pensam bé, tot això d’alguna manera ve condicionat per altres coses que nosaltres no tenim en compte. Això rebria el nom de llibertat condicionada.

    El que explica el vídeo seria un gran exemple. Les empreses creen un producte tenint en compte els sentits, que fan que als compradors els cridin més o menys la atenció. Però, malgrat això, nosaltres som els que finalment elegim el que volem o no volem per nosaltres. Només rebem una petita empenta per a decantar-nos per un o l’altre.

    Per això pens que sí que som lliures però no de la manera que ho pensam normalment. Jo crec que sempre hi haurà alguna cosa a la teva vida que condicioni la teva llibertat, com les normes posades pels nostres superiors, les lleis, les modes, etc.

    Jo crec que és bo que la nostra llibertat estigui un poc condicionada. Si fóssim del tot lliures el món arribaria a ser un gran desastre. Sí, les persones han de tenir llibertat com un dret humà, però aquesta ha de ser mesurada i sí, pens que som lliures però de forma diferent.

    ResponElimina
  30. Laura Plana Pino
    4t ESO C
    29.03.2014


    Aquest vídeo tracta de com les empreses utilitzen el màrqueting per captivar les persones i les incitin a comprar els seus productes a través dels sentits .

    Moltes empreses juguen molt amb el màrqueting perquè arribem a comprar algun producte . Solen jugar molt amb imatges que puguin cridar l' atenció a la nostra vista , sobretot juguen amb els colors , i a partir d'aquí els altres sentits es van incrementant i et incintan a entrar , com per exemple: el tacte , l'olfacte i l'oïda . També està demostrat que quan una botiga és petita el que fan perquè la gent vulgui entrar és posar alguna olor que pugui agradar a la gent i així fer que la botiga sembli més gran.

    Estic d'acord amb tot el que han dit perquè és cert , tot ho fa el màrqueting , si el màrqueting és bo tens moltes més possibilitats que et comprin algun producte que potser a la botiga del costat que no té molt de màrqueting . Tot depèn de com cridis l'atenció de les persones perquè , encara que no li faci gaire gràcia el producte pot que li fasi recordar alguna cosa que ja tenia abans .

    En conclusió , les empreses s'aprofiten del màrquenting per cridar l'atenció de la gent i busquen estratègies, per exemple: jugar amb els nostres sentits .

    ResponElimina
  31. Laura Barea Ortega
    4º ESO F
    29.03.2014

    El vídeo trata de como los comercios hacen que compremos sus productos y de que es en lo que las personas se fijan o que sienten para verse "obligados" de alguna forma a comprarlos.
    Las empresas utilizan estrategias para atraer a los consumidores a comprar sus productos, nos crean fantasías e ilusiones para que nos atraigan. Estas estrategias juegan con todos nuestros sentidos y hacen que creamos que necesitamos comprarlos. El hecho de decantarnos por un producto en concreto aún habiendo muchísimos similares puede estar relacionado con los sentimientos que nos crean al recordarnos algo del pasado. Las empresas de marketing se encargan en primer lugar de llamar la atención de las personas mediante la vista y una vez que ya han captado su atención juegan con los demás sentidos, como por ejemplo: el olor, la música y el tacto.
    Yo, personalmente, pienso que el marketing juega un papel fundamental a la hora de exponer un producto. Es muy importante ya que si se hace bien pueden hacer pensar a la gente que necesitan ese producto, y además los comercios aprovechan las nuevas tendencias para atraer a los jóvenes.
    En conclusión, las empresas utilizan mucho las psicología. También el hecho de las modas y la sociedad nos incitan a comprar según que cosas. Finalmente el vídeo demuestras que no somos totalmente libres y racionales a la hora de comprar.

    ResponElimina
  32. Joan Salvador Guasp, 4ESO-F
    Normalment les persones pensam que som lliures de fer eleccions sobre alguns temes o tipus de roba. Però en els vídeos hem pogut observar com ens manipulen per acabar fent l’elecció. A l’hora de escollir la tenda a la que entrar, creim que entram a la tenda que en aquell moment ens ha fet ganes entrar però al final acabes entrant a la tenda que t’ha persuadit per el sentits; no només la vista. Quant entres a una tenda t’agrada que fagi bona olor o que tenguin una música agradable. En canvi, entant a una tenda que ja no fa tan bona olor o que té la música molt forta, normalment acabam per sortir el més ràpid de la tenda.124 La llibertat es pot interpretar de moltes maneres, per exemple dient que podem fer el que volem, quant volem i per que volem. Però també es pot dir que la llibertat és el fet de fer el que vols, quant vols i per que vols però sense poder haver-hi consequüències dolentes per a algú. Per exemple: una persona es lliure de matar a algú però hi ha unes lleis que faran que hagis de pagar o cumplir alguna condemna.

    ResponElimina
  33. Lluís Garí Crespí/ 4t ESO E

    Per percebre el món utilitzam els sentits, si aquests estan manipulats per beneficis econòmics ens estan enganant a la vegada que ens estan privant de la llibertat intencionadament per prendre decisions.
    Les decisions mai les prenem objectivament al 100%. Les multinacionals paguen per sebre en que es basa el nostre subconcient per elegir les nostres accions. Està malament? Les farmacèutiques paguen per descobrir cures per a les nostres enfermetats per obtenir un benefici econòmic i no els criticam sinó que els hi donam les gràcies. Les multinacionals ens volen oferir un millor producte al igual que les farmacèutiques. El problema és quan entra en joc la publicitat. La publicitat ens pot fer collir un concepte equivocat sobre el producte o pitjor inclús jugar amb els nostres sentits per elegir el seu.
    Els animals utilitzen els sentits per elegir el que han de menjar, on han de dormir... en definitiva com han de viure. Si les empreses utilitzen els sentits per manipular aquests instints naturals estan jugant amb la nostra esència, amb el nostre ser. Ells són els déus que posen la fruita enverinada amb olor a poma perfecte. Tot s'ha de dir que pot ser que aquesta fruita de veres sigui bona, però és necessari posar-li un olor i una forma perfecta? Per jo no.
    S'ha de poder anar a comprar podent tocar i provar el producte sense por de que estiguis sent manipulat. La calitat no necessita fer ús d'enganys.

    ResponElimina
  34. José Luis Miró León, 4 ESO - E

    Realment, les persones cream la nostra llibertat, però com molt bé es diu al primer vídeo: la llibertat acaba quan comencen els drets d’una altra persona. Si fóssim lliures de fer qualsevol cosa, la nostra llibertat acabaria amb la llibertat d’un altre. Per exemple, si fóssim lliures de dir ‘’vull matar a qualcú’’, acabaríem amb la seva llibertat. Per això, la nostra llibertat està condicionada, de manera que nosaltres acabam pensant que això que vivim és considerat llibertat. Es podria dir que sí, som tan lliures com pensem perquè hem viscut sempre baix unes regles, baix unes normes que ens la condicionen, però mai ens hem donat compte a causa que ens hem acostumat.

    Al contrari, nosaltres som responsables dels nostres actes, així que es podria dir que tenim una plena llibertat sobre nosaltres ja que les conseqüències del després, les pagarem nosaltres, ningú més. Per això, la llibertat està lligada a responsabilitats, però si no entren drets dels altres dins de les nostres decisions, es pot dir que la nostra llibertat es plena.

    En resum de tot, es pot dir que es pot viure una llibertat privada i una de pública. A la llibertat pública entren conflicte la nostra llibertat i els drets dels altres, per això, comprenem com a llibertat la llibertat condicionada que vivim, amb els límits que tenim. La llibertat privada es completa, sense condicions, però amb conseqüències.

    ResponElimina
  35. Maria Antònia Martorell Campins, 4 ESO E. Jo crec que no som completament lliures , perquè hi ha unes normes per enmig, alguna cosa que t’agradaria fer no la pots fer, però pens que esta bé tenir algunes limitacions perquè sinó seria en segons quins casos un merder o caos, per exemple si tota la gent circules per la carreta sense cap tipus de normes hi hauria molts més accidents . Crec que si a la vida no hi hagués normes la gent faria coses en contra dels drets de les persones. Malgrat tenguem algunes normes, limitacions tenim la llibertat de amb qui voler estar, quines coses fer , on anar…
    La llibertat està lligada amb la responsabilitat. Clar que tenim responsabilitats però si les complim cada vegada serem mes lliures i com he dit abans la llibertat va lligada amb la responsabilitat això vol dir que com et més lliure fas més el que tu vols i et sents més responsable i això de ser responsable et servirà molt en un futur.
    També crec que amb més responsabilitat aprens a ser més gran. La llibertat des de el meu punt de vista no només és voler fer el que tens ganes fer sinó també viure feliç amb tu mateix i amb els que t’envolten.
    Per finalitzar és important saber la llibertat que tens i saber-la utilitzar-la de forma responsable.

    ResponElimina
  36. REAL PRESA, Ricardo
    4t ESO D

    Dissertació Llibertat i consum

    Quin es el vertader significat de la llibertat? Es una sensació que poques vegades no ens preguntem que significa. N’hi ha molts de tipus de llibertats per segon quins casos. El cervell també te un paper important en el tema de llibertat i altres conceptes, com per exemple en el consum. Perquè comprem en tendes especifiques i comprem un producte i no un altre? Això avui en dia no es sap al 100% però les empreses i el marketing tenen una idea de atreure al consumidor amb detalls específics que de vegades no ens donam compta.
    La llibertat es una sensació de comoditat i benestar, ja sigui amb la família o amb els amics. La llibertat es pot interpretar de moltes maneres. N’hi ha llibertats socials, en la vida rutinària les podem observar, per exemple, a l’hora de donar un passeig ets lliure de anar on vulguis. Però si ens fitxem no som tan lliures com pareix, en el tema del consum n’hi ha uns factors elementals que ens controla a entrar a una tenda especifica i comprar un material específic. Això passa per el marketing, els olors, el estil, els colors, la música, etc. El cervell ens impulsa a guiar-nos per aquets factors.
    En conclusió, Som lliures a la nostra manera, hem nascut amb normes i lleis que ens limiten les possibilitats però ens hem acostumat a elles i la llibertat te un altre significat per a nosaltres. En la meva opinió vull dir que el meu significat de llibertat es poder ser tu mateix i dirigir la teva vida cap on tu vulguis.

    ResponElimina
  37. SÁNCHEZ NIETO, Nuria
    4t ESO C
    Ètica
    DISSERTACIÓ

    El tema del que avui parlaré es sobre el marketing i de les estratègies que ultilitzen per cautivar-nos y cridar la nostra atenció.
    Les empreses el que fan avui en dia es estudiar les diferents formes de entrar en la nostra ment, ja que els éssers humans som éssers irracionals. Una de les grans preguntes és: Encara que prenem decisions comprant, som realment lliures? Una de les estratègies més utilitzades es estimular els sentits, sebre com captar la nostra atenció, com col•locar les tendes etc…Els comerços utilitzen productes innovadors, fàcils de utilizar i útils per les persones i la forma del producte, el pes…Ens condicina alhora de comprar-lo. Les persones creim que som dependents, i reflexius, pero alhora de comprar som menys irracionals del que pensam. Una cosa molt important es que l’aroma de la tenda ajuda més al captar clients ja que les persones es guien per emocions.
    Personalment, crec que el marketing és algo necessari e imprescindible avui en dia, per que els comerços funcionin correctament i per cautivar-nos a comprar-lo, ja que fan pensar a la gent que aquell producte és únic i el necessiten a la seva vida.
    En conclusió, a les empreses només els importa una cosa: captar clients y per això utilitzen un poc la psicología emocional alhora de vendre els seus productes.

    ResponElimina
  38. OVIEDO MULET, Isabel 4ºC
    En este tema, hablamos sobre como las grandes marcas y empresas nos influyen a la hora de tomar nuestras decisiones a la hora de comprar, pensar y actuar cuando vemos un producto. Todo lo de nuestro alrededor es participe de nuestra manera de ver un producto, que previamente ha sido estudiado y realizado de tal manera que lo compremos, sin saber el porque, incluso de sentir la necesidad de adquirirlo sin ningun tipo de explicación. ¿ Se podria considerar libertad al estudio de la mente humana para llevar acabo reacciones que otros necesitan?
    Se podria considerar que no somos libres, hemos sido estudiados, analizados, seleccionados en diferentes grupos para luego inplantarnos y convencernos de que lo mejor para nuestra vida seria comprar aquel producto, nos convencen porque conocen lo que nos gusta, y lo utilizan para manipularnos e infrinjir tanto en nuestra mente que sentimos la necesidad de adquirirlo. Suelen utilzar los sentidos de las personas para prenetrar a nuestros sentimientos, como por ejemplo los olores, los colores etc… Existe la publicidad subliminal, que consiste en un mensaje audiovisual que se emite bajo la percepcion consciente y que incita al consumo de un producto.
    Por otra parte, a pesar de que la publicidad suela actuar bajo el subconsciente, tu tomas la decision si adquirir o no ese producto, tu eres quien toma la decision de comprarlo, sabiendo tus posibilidades economicas o tus necesidades del momento, tu te dejas influenciar por tus sentimientos, recuerdos y sensaciones que te hacen sentir, por tanto, eres el culpable de dejarte influenciar. Eres tu que tomas las decisiones pertinentes antes de una compra, y a eso se le podria considerar libertad.
    Considero, que no se le puede considerar libertad el ser estudiados para influenciarnos de forma subconsciente en nuestra mente, pero si somos libres en la decision de comprar o no, por tanto, si es libertad, pero con una consecuencia.
    Se podria llegar a la conclusion de que, el ser estudiados por otras personas por el fin de algo que nosotros tomamos la decision de realizar o no, si es libertad, ya que tu eres participe de que esos estudios reafirmen sus teorias.

    ResponElimina
  39. CAMARA PALMER, MERCÈ
    4 D' ESO D


    La llibertat és una paradocxa per que cada un té la seva forma de pensar, si som lliures o no, som lliures per tomar les desicions que cada un vol. Un diu que és una creació d' altres coses i un altre diu que és una actitut davant la vida. Nosaltres esteim comdenats a ser lliures. La gran teoria sobre la llibertat filisòficament és on comença els drets del altres.


    Segons en Paolo Flores a la vida privada som lliures perque elegim les nostres decisions i la manera d' actuar és personal de cada un, després a la vida pública no sóm lliures ja que hem de ser responsables amb les nostres obligacions. Jean-Jacques Rousseau la llibertat d' aquest personatge és abstracta ja que cada un ha de ser lliure. N' Amador Vega diu que és un buit.


    Jo no estic d'acord amb lo que diu n' Amador Vega perque diu que la libertat és un buit i crec que és un privilègi, però no ho som del tot lliures. Tu pots fer el que vols però amb unes mesures i aquelles mesures et prohibeixen per fer de tu la llibertat.

    La conclusió és que la llibertartat és de lo que cada un pensa sobre ella, que no hi ha un significat exacte sobre aquest tema, ja que com veim cada un pensa diferent.

    ResponElimina
  40. Toni Bonet Forteza, 4ESO-D

    Els dos videos que traten de coses diferents pero directament relacionades ens mostren vinculació entre la llibertat i les emocions . Amb referència al primer video, jo opin que les persones estan confoses entre si som lliures o no, jo pens que hi ha maneres i clases de ser lliures. Hi ha la llibertat social, lliberta judicial, llibertat econòmica, llibertat familiar...globalment no som lliures en totes le maneres disponibles perque si ho fossim privariem de llibertat a altres personses.Per exemple la llibertat judicial:si una persona mata a qualcú, se la castiga, perque ha privat la llibertat de viure a una altre persona. Pero aquest press no deixa de ser lliure. Alguna persona li diu com ha de pensar?Alguna persona li diu com expressar-se?Alguna l'obliga a opinar? Per aixó dic que hi ha classes de llibertat perque a aquesta persona la priven només de llibertat de espai però de llibertat de opinió, llibertat de expressió...no el priven.
    Respecta al segon video estic totalment d'acord en la part en la que es comenta que manipulen la nostre ment per fer-nos comprar diferents productes pero no ens obliguen a comprar-los sino que influeixen en la nostre decisió però qui finalment decideix comprar o no el producte som nosaltres propis. Per a mi aquest segon video s'ha deixat un element clau que intervé més que els altres en la decisió de compra de diferents productes i es el preu. Jo si veig per exemple una camiseta blava que val 10 , euros i una camiseta blava que en val 15 vagi olor de llimona, de poma, o de plàtan jo em compr la de 10.
    La relació que tenen el dos videos són: en el primer hi ha diferents opinions de si som lliure o no i si ho som si u som completament i el segon tracta de com manipulen la nostre capacitat de decisió a l'hora de comprar.Aixó em fa questionar el següent: Ens estàn privant a poc a poc de decidir una compra i per tant privant-nos de la llibertat de decisió? i l'altre pregunta: Si una cosa tan ''senzilla'' i secundària com el marketing disposen de tècniques que influeixen en la nostre manera de decisó, qui no diu que els partits polítics actuals també emplean tècniques semblants per canviar la nostre decisió i per tant convencer-nos de coses que esteim en complet desacord per que puguin possar-se al cap de govern i controlar-nos com si fossim marionetes? La única solució, si es dona aquesta situació, és que aquesta societat consumista raoni i pensi abans de deixar-se influenciar per campañes i ofertes.
    Avui dia és fàcil veure com aquesta societat és controlada fàcilment per ofertes, campañes, anuncis...per exemple amb les companyies telefòniques: si ara ets de diguem movistar, si ,per exemple orange, et diu que si et passes a la seva companyia et regala un móvil i et convenç de que pagarà,a la llarga menys del que pagues ara,tu i totes les persones d'avui dia es passaràn a lasegona companyia. Pareix absurd perque és unapassa habitualment avui dia aquest exemple, però si reflexionam és una mostra de control damunt nosaltres i aixó,aquestes coses són les que fan que ens demanem:som nosaltres lliures en tots el aspectes?

    ResponElimina
  41. Kevin Ahrens Velásquez 4t E
    ¿Condiciona el Neuromarketing nuestra libertad?
    El neuromarketing es una ciencia que estudia los procesos que la mente lleva a cabo y los factores ajenos a nosotros, que nuestros sentidos perciben, ya sea consciente o inconscientemente, a los que está “sometida” nuestra mente a la hora de elegir cualquier producto y lo que nos lleva a comprar ese y no otro. Estudia los estímulos que percibimos y que nos hacen actuar de una forma u otra, dependiendo de este.
    Estos factores ajenos provocados por el vendedor van dirigidos a todos los sentidos. Hasta hace unas décadas las grandes empresas e investigadores habían usado esta técnica destinada solo al nuestros ojos, que en teoría se creía el sentido más receptivo, dejando de lado el olfato, el oído... Ahora se estudian estímulos destinados a todos nuestros sentidos y obviamente relacionados en cuestión con el producto ofrecido. Hay aromas, sonidos, imágenes, texturas, totalmente estudiadas y adecuadas para cada situación, y todos estos combinados pueden llegar a formar el estado perfecto de “persuasión, manipulación…” de compra hacia el interesado por el producto.
    Esto favorece a la economía de las empresas, las cuales hacen uso del neuromarketing para intervenir en las emociones del comprador y llevan a cabo esta “manipulación” anteriormente mencionada.
    Cualquier ciencia puede usarse para bien o para mal, y con esta pasa igual. Si se investiga y se trabaja en mejorarla podemos llegar a saber de forma muy precisa como asimila y funciona nuestro cerebro, y que decisiones toma a la hora de efectuar el gasto, por el contrario, si se avanza mucho y estas mejoras no se usan como es debido, se incita a la manipulación de emociones de cualquiera de nosotros.
    Algunos de los pensadores más destacados cuestionan si de verdad el neuromarketing afecta a la libertad de la persona, y a raíz de esa pregunta formulan la siguiente: ¿Es ética esta “manipulación” que se esta llevando a cabo?
    Obviamente, llevar a cabo esta disciplina irrumpe y condiciona la libertad total de la persona, ya que de una forma u otra se le coacciona de forma subliminal. Quiero decir que sin darnos cuenta estamos actuando bajo efectos de estos factores que alteran nuestras emociones. La emoción que se produce tras oler, ver, oír o tocar algo es la que nos impulsa a comprar o no el producto.
    La gente no se da cuenta, y esta ciencia va a ir a más, y por eso hemos de tener bien claro, con que idea entramos a la tienda y como queremos salir de ella. Nuestras emociones han de ser sólidas para evitar esta manipulación y no sólo para realizar una compra, sino en todo. Hemos de tener una personalidad fuerte, valores estructurados e ideas claras para evitar problemas y tener objetivos claros.

    ResponElimina
  42. OLIVER DUMAS, Pedro
    4 ESO D
    Diumenge 30 de Març del 2014

    DISSERTACIÓ

    Els videos que hem vist en parlaven sobre la llibertat i el seus tipus y cada una de les persones en expicava el seu punt de viste sobre la llibertat i ens argumentaven tots el tipus de llibertat i el que feia i era cada una d’aquestes.
    En el primer video en parlen sobre la llibertat, el seus tipus i cada una de les persones defensen la seva postura i ens argumenten el que creuen que es la llibertat. Per exemple un dells en diu que la llibertat es una condena per que en obliga a prendre decicions i a descartar-ne unes altres que ja no podren triar en la nostra vida, un altre en diu que no som lliures per que sempre esteim condicionats a altres coses, l’altre ens diu que som i no som lliures, etc… Tots tenen idees diferents sobre el mateix tema, la llibertat.
    El segon video en parla sobre l’imperi dels sentits. Com podem comprar productes que no nececitam nomes per un anunci que ens ha cridat s’atenció. Tambe ens mostra i explica com la gent experta en el marketing posen cançons de un tipus o d’un altre, ens posen un olor o un altre per que entrar en una tenda sigui una experiencia única i volguem tornar anar a la tenda i així que lo més segur es que comprem productes en aquella tenda.
    Jo pens que si que som lliures, aun que hi hagi coses que ens condicionen a prendre segons quines desicions, nosaltres seguim sent lliures per triar el que volem pero sempre tenim que tenir en compte que la paraula llibertat te lligada la paraula responsabilitat. També crec que la nostra llibertat acaba quan comença la de un altre, per que nosoltres no tenim dret a restringir la llibertat dels altres o de decidir el que els altres tenen que fer a la seva vida.
    En conclusió, la llibertat es un dret que tenim totes les persones, pero tambe es una responsabilitat per que hem de saber el que feim amb ella per no fer cap mal us de la llibertat.

    ResponElimina
  43. CUNILL PIZÀ, Catalina.
    4t ESO D.

    Al llarg de la vida tots ens demanam si som lliures, però també ens demanam que vol dir el concepte de ser lliure.
    Aquest sol concepte es pot definir amb molt de significats diferents, però el que jo veig més convenient es que és un dret que tota persona ha de poder gaudir al llarg de la seva vida i consisteix en poder fer i dir el que volem en tot moment, però també aquesta idea es contradiu ja que estam sotmesos a unes lleis socials que hem de respectar perquè si no heu feim podem tenir conseqüències i això ens fa la idea de que no som lliures totalment.
    El concepte de llibertat es va començar a desenvolupar a l'època de la Il·lustració i això ha beneficiat a l'ésser humà ja que la llibertat ens ha permés la possibilitat de desenvolupament de les idees i el progrés de la societat.
    A l'hora de comprar la nostra llibertat és disminueix ja que les grans empreses actualment a l'hora de presentar el producte estudien el nostre cervell perquè ens paresqui més atractiu i comprem el producte, en certa manera ens manipulen ja que alteren les nostres idees, però ens afirmen que la darrera decisió la pren la persona. 205

    ResponElimina
  44. SÁNCHEZ ESTARELLAS, Toni
    4 ESO F
    DISERTACIÓ
    Jo crec que no som tan lliures com pensam, perquè ens fan creure y pensar que sempre necessitam més y quant més beneficis materials tinguem més feliços serem. Ens fan veure una imatge dels productes d’una manera que ens faci pensar que el necessitem y la nostra felicitat depèn d’aquests productes. De tal manera que sempre gastam per aconseguir més coses creem que tindrem una millor imatge per les altres persones i gracies allò arribarem a la felicitat. D’aquesta manera sempre ens veim amb la necessitat de comprar noves coses fins que la nostre vida gira per poder comprar. Guanyam per poder gastar. Arriba un moment que no podem consumir ni comprar a causa de que no tenim doblers y molta gent delinqueix per poder aconseguir aquesta felicitat que desitgem y la justícia ens posa un càstig que ens quita els nostres drets y la nostra llibertat.
    Desde una altre perspectiva sense veure els que ens fan veure y jugant amb els nostres desitjos la verdadera llibertat que nosaltres tenim en ment es fer lo que noltres volguem sense llevar la llibertat a altres persones. Es a dir, nosaltres tenim el dret de ser feliços sense que ningú ens molestí, ser lliures no significa que dins de les nostres possibilitats podem llevar aquest drets a altres persones.

    ResponElimina
  45. MORENO RODRÍGUEZ, Víctor
    Nosaltres som realment lliures? Estam condicionats a l’hora de elegir? Què és la llibertat? Hi ha diferents postures sobre aquets temes, com que estam condicionats per forces místiques, per Déu o per els anuncis del carrer a l’hora de comprar. Realment quan hem de elegir si hem de comprar alguna cosa, des de el meu punt de vista quan elegim comprar algun producte la gent no es lliure o poca gent o és, ja que la persuasió de les gran empreses es molt fort i al final compra’m el gran problema de avui dia comprar i no fa falta, però aquesta persuasió ens la que en lleva la llibertat a l´hora de elegir un producte.
    La llibertat és la capacitat de elegir lliurement des de els nos tros propis ideals sense ser a condicionats per res tot lo contrari que pensen els deterministes, ja que nosaltres, les persones no ens guia res som nosaltres que ens crea’m el nostre propi futur es adir no esta escrit com pensen els deterministes, perquè si pensa’m que el nostre futur esta condicionat ens posa’m límits a aquesta llibertat que tenim, per lo tant si ja tenim aquest futur escrit per dir-lo de alguna manera ja no fa falta elegir, lo qual ja no ets lliure perquè el teu camí ja esta fet.

    ResponElimina
  46. El tema a tratar es sobre como la publicidad y las técnicas de marketing de las empresas nos influye a la hora de comprar. ¿Se podría considerar libertad a la manipulación del subconsciente para llevar a cabo un beneficio económico necesario para la sociedad?
    Somos libres porque nosotros somos los únicos responsables de nuestras compras y somos conscientes de la situación económica que tenemos, por lo tanto eres el único que consiente que los sentimientos y emociones del momento te influya a la hora de tomar una decisión. También somos conscientes de que las empresas emplean el impacto de los colores, olores u otras sensaciones para convencernos. Así que, de cierta forma tu estas permitiendo que te manipulen.
    Por otra parte, no somos libres porque están manipulando nuestra percepción de la realidad usando métodos que saben que nos van a gustar por el hecho de habernos estudiado premeditariamente sabiendo que ese momento iba a llegar.
    Considero que de alguna manera nos están manipulando mediante sus técnicas de marketing pero por otra parte, nosotros permitimos esa manipulación y en cierta manera estamos participando en que se afirmen las teorías.
    He llegado a la conclusión de que no habría marketing sin manipulación pero no habría marketing con manipulación si estas técnicas no funcionaran. Por tanto estamos permitiendo esta manipulación.

    ResponElimina
  47. ESTEVE MONTAÑO, Aina

    Aquest vídeo parla de com el màrqueting utilitza la neurologia per conèixer les emocions i els sentiments que les tendes i els seus productes ens transmeten. Els cinc sentits que tenim ens influeixen a l’hora de triar els productes que necessitem. El més important és l’olfacte que decideix per nosaltres sense ser conscients d’aquest fet. Hi ha moltes empreses que es dediquen a ajudar a negocis a incrementar les seves ventes. Molts negocis creen noves aromes per crear una imatge o una altra. També tenen present els colors i la música. Tots aquests factors ens influeixen de moltes maneres diferents. Per exemple: si vas a una pastisseria on predomina el color groc i ensuma a cafè, tot d’una ens sentirem còmodes. Això és degut al fet que el color groc transmet alegria i el cafè representa la família.
    Estic completament d’acord amb tot el que diu el vídeo. Un exemple que m’ha agradat era que a la sala d’espera d’un dentista utilitzaven unes aromes relaxants per reduir la quantitat d’estrès dels pacients. I és vera que un perfum pot influir al teu estat d’ànim. També és vera que els aromes, la música i els colors fan característica i única una tenda i canvien la teva percepció cap als diferents productes.

    ResponElimina
  48. Luciana Bulacio Maidana 4F
    En esto videos podemos apreciar como todas las personas de este planeta estamos limitadas por una serie de acontecimientos que hacen que nos dominen a la hora de realizar una compra o alguna decisión. La mayoría de los seres humanos que vivimos en este planeta en algún momento de nuestras vidas nos hemos llegado a cuestionar la gran pregunta que abunda, diariamente en nuestras mentes, ¿somos o no somos libres? La libertad de cada individuo se ve limitada y en cierta manera, no somos capaces de darnos cuenta de esas pequeñas cosas que, al fin y al cabo, predominan en nuestra vida cotidiana. Hay momentos en la vida que te sientes solo pero a la vez con más libertad y con una serie de riesgos que te permiten no pensar y simplemente actuar. Hoy en día encontramos a muchísimos profesionales que estudian constantemente nuestro interés y la manera de llamarnos la atención con algún producto, evitando la indiferencia del consumidor. Se han hecho varios experimentos y han llegado a las siguientes conclusiones: el sistema del olfato repercute en las emociones, recordamos mas lo que olemos y no lo que vemos, la intuición es más decisiva que la razón…Las emociones son imprescindibles para saber la decisión de un comprador por lo tanto, toda empresa busca que el comprador se sienta cómodo en todo momento. Los productos seductores, fáciles de usar y con precio razonable son los que acaban triunfando en el negocio de la compra. Desde mi punto de vista, vivimos en una sociedad limitada en todo momento. Buscamos lo llamativo, lo original, lo impactante, olvidando lo que realmente se debería valorar. Dependemos en todo momento de la opinión de los demás y crecemos con ese habito de intentar gustar a todo el mundo, consiguiendo de esa manera que las grandes empresas te ofrezcan eso que te hace sentir bien. Nos invitan permanentemente para comprar sin tener la necesidad de hacerlo y por eso, no somos libres.

    ResponElimina
  49. NOVIS BANCES, Christian. 4º ESO F

    El tema de hoy de esta disertación es sobre la influencia del marketing y su publicidad que tienen sobre nosotros a la hora de escoger un producto u otro. Lo principal que intentan hacer es tocar lo más profundo de nuestro cerebro y sensibilizarnos para decantarnos hacia un producto; principalmente por la publicidad y el éxito que tenga, u otro factor muy importante: su precio, ya que mayoritariamente casi toda la población se fija en este factor. También la atención que desprendan las tiendas y sus escaparates cuando paseamos por la calle, y cuando estamos dentro, como por ejemplo: su olor, decoración, precio, gusto, su presentación al público, el éxito y la fama de cierta tienda y si está a la ‘moda’. Por eso, empresas tan famosas internacionalmente, como Apple, Facebook, Nike, etc, ejercen una influencia tan poderosa y son tan conocidas que de cierta manera nos manipulan e incluso pueden llegar a controlar nuestra forma de ser. Pero estás empresas para poder hacer esto tienen la ayuda de psicólogos u otras empresas que se dedican a este tipo de patrocinio o publicidad para ejercer estas influencias sobre la gente y tener un número muy elevado de clientes. Lo que yo pienso es sencillo, es verdad que estos productos y estas empresas tienen que patrocinarse, pero que no sean tan influyentes y manipulen a la sociedad, y tampoco que tengan esa obsesión para captar la atención de los clientes y para hacer el mayor número de ventas sobre sus principales competidores y ser líderes en su propio mercado, y que se evite la publicidad engañosa. En conclusión, que se patrocinen pero que eviten esas obsesiones y esas rivalidades entre marcas.

    ResponElimina
  50. CASTILLA CANTERO,Marcial-4 ESO D
    Aquests vídeos que em pogut veure ens parlem sobre la llibertat i ens planteja si som tan lliures com nosaltres creim.
    El primer vídeo ens planteja com es la nostra la nostra llibertat i ens expliquen com era la llibertat pels filòsofs que en el seu temps xerraven sobre això. El segon vídeo ens parla molt mes de com pensem per anar a comprar i de com les empreses utilitzen tota la tecnologia que poden per fer-nos anar a comprar a les seves tendes i que quan estiguin allà ens sentiguem lo mes a gust possible per consumir lo màxim.
    Jo trobo que no som ni tan lliures com creim ni tenim tanta capacitat de de decisió per comprar un producte com pensem perquè en el segon vídeo es pot veure com amb un olor agradable a la tenda o amb musica, per exemple, te sents mes a gust i te quedes mes temps a la tenda lo q pot influir a que consumeixis mes.
    Al final es veu que no som totalment lliures perquè estem condicionats per moltes coses però crec que som lo suficientment lliures com per poder viure una vida on podem decidir que fer i com ser que es lo important.

    ResponElimina
  51. EZQUERRA BENITEZ, Yaiza
    4 d’ESO –D
    1-4-2014
    Ètica

    DISERTACIÓ SOBRE LA LLIBERTAT I LES EMOCIONS.

    El pensament que tenim les persones de poder escogir una decisió o una altra, s’anomena la llibertat, segons el nostre criteri. Hi ha dos tipus de persones que pensen diferent al “significat” de la llibertat, hi ha persones que diuen que son deterministes i també hi ha persones que diuen que son lliures condicional.
    Les persones que pensen o que defensen que les persones no son lliures, es a dir, que esteim limitats a l’hora de triar les nostres decisions, son les persones deterministes. Hi ha tres tipus de persones deterministes: científic, cosmològic i teològic.
    Les persones que pensen que les persones son totalment lliures de triar les seves decisions, però esta influenciat per les religions i lleis de la societat. Però que la llibertat estigui condicionada no significa que no tinguem llibertat. Aquestes son les persones de lliures condicionals.
    El consumisme y les nostres emocions estan relacionats. Les tendes posen bon olor i musica agradable per a que les persones estiguin mes be o el recordi a bons moments i lis crida mes l’atenció per comprar el articles que venen. Però la darrera decisió es nostra ja que no sempre compra’m.
    Jo estic d’acord amb les persones de lliure condicionals, ja que som lliures de triar les nostres condicions, però no sempre.

    ResponElimina
  52. Núria Bravo Arroyo,4ESO-E

    La qüestió de si som realment lliures pot dur a diferents camins, opinions, idees, etc.
    Com hem vist al vídeo , les persones som influenciables , per el que veim , per el que sentim , per els olors, etc. Referent en això podem dir que les persones per una part som lliures d’elegir un producte però per una altre part les empreses fan que nosaltres eligem aquell producte.

    Creec que no som tan lliures com pensem . Cada persona té la seva llibertat però està condicionada per el nostre voltant, per exemple:en relació a la moda , tots tenim la llibertat d’elegir un abric però la majoria elegim la SLAM ja que esteim influenciats per el que duen els altres. Tambe hem de dir que ets tu que eligeixes com vols ser en aquesta vida ja que tothom té aquesta llibertat . A vegades elegim que volem ser d’una manera perquè ens han criat així o per com són les persones que ens envolten però està en les teves mans si ser bona o mala persona , si vols pensar amb els altres o nomes amb tu , si vols viure com tu vols o com els altres volen , que fer en cada moment o situació .

    Pots deixar influenciar-te per les coses fins el punt de que no te canviin per una persona que tu no vols convertir-te, és a dir , perdre la llibertat d’elegir com ser.

    ResponElimina
  53. Andrea Novis Bonnin, 4ºESO-C
    Este vídeo trata del marketing, sobre como las tiendas o las empresas llaman tu atención para así comprar sus productos. Hay muchas maneras de llamar la atención de los clientes para que estos compren, como por ejemplo:
    - Tener una buena decoración, el olor, la iluminación, una temperatura agradable, música acorde con el tipo de producto que se vende…, ya que está claro que si tiene este tipo de cosas más ganas tendrás de comprar allí.
    - Hacer anuncios televisivos divertidos y con música pegadiza, antigua o actual, o publicidad en todo tipo de vehículos (autobuses, taxis y coches de empresa).
    - Para tener que comprar una sola cosa primero tienes que pasar por toda la tienda, como es el caso de las tiendas de “Ikea”, vienes buscando un artículo, que es la que necesitas, pero nunca te vas con el artículo que has venido a buscar, siempre te llevas algo que te ha gustado o que te ha llamado tu atención.
    - Otro ejemplo de marketing serian “Los súper jueves del Festival Park”, que el último jueves de cada mes se rebajan los precios de ciertos productos, y eso atrae a la gente a comprar los productos rebajados y a llevarte alguna otra cosa que te ha gustado.
    En conclusión que la publicidad es muy importante para que un negocio funcione bien.

    ResponElimina
  54. Caterina Bosch Lladó 4ESO E

    Som tan lliures com pensam?
    Segons el vídeo que acab de mirar, en la nostra vida, no som tan lliures com creim. Per el fet d'aromes, d'accions i de visualitzacions, ens fan canviar d'opinió. Podem enomenar el cas del marketing, que determinades firmes, fent uns anuncis més atractius nosaltres elegirem comprar aquell producte o no , i sobretot si xerram a l'edad de l'adolescència, que si ens presenten un producte d'una manera molt moderna amb figures creatives ens decidirem positivament per aquest. Respecte aixó, nosaltres podem observar que les olors ens criden més o menys la nostra atenció. és el cas de les parets grogues d'una tenda amb conjunt l'aroma a cafè d'una casa, ens fa sentir a gust dins d'ella.
    Actualment, els negocis estan contractant especialistes de marketing per assessorar-se, en el vídeo mostra l'exemple de la casa de matalassos Pikolin.
    Un altre clar exemple, són els llocs per menjar de bé McDonalds o Burguer King on tothom diu que preparen els seus productes amb certa discriminació, però en canvi, la majoria d'aquesta gent hi va perque els seus cartells de lluminositat, els seus anuncis i propagandes ens criden l'atenció i ens donen el gust de anar a provar aquell nou element.
    Finalment, afegir que realment , més aviat tenim la i.lusió de la llibertat, què aquest fet ens duu a ser responsables davant els nostres valors.

    ResponElimina
  55. Pau Llull Pericàs, 4ESO-C

    Les marques estan començant a envair en el nostre cap per mirar de conservar la seva reputació com a producte i per que seguíssim comprat aquells productes. No ens fa falta dir que el que volen aconseguir es que ens arruïnem i visquem tota la vida amb aquell producte que ens farà feliços durant, posem, una setmana. Per la consumició de les marques de menjar ens fan un embolic quan mos posen devers 10 marques de cada producte, per exemple galletes Chips Ahoy, Principe, Donettes, etc... I ens fan tornar bojos. Però a mes es en tots els productes que volem comprar per menjar, no sols galletes, sinó també begudes, menjar congelats, patates fregides, pastes, xocolatines, etc... Tenim tan poques ganes de gastar que d’un spot publicitari no ens podem resistir a anar a la tenda i demanar si el producte que surt per la televisió no l’han venut del tot. Ens fan gastar per gastar. I a mes de les marques de qualitat, després, s’afegeixen marques blanques que son les mes barates del mercat hi ens fan mes embolic encara. Trob que es tendrien que deixar de posar al mercat tantes marques per que no ens fa be a ningun de nosaltres.

    ResponElimina
  56. ZURITA ARROBA, Diego
    4 ESO D
    Ètica
    Treball Ètica: Dissertació la Llibertat

    Els pros de la llibertat que es diu als vídeos es que, tenim el dret de ser lliures, expressar-nos i opinar el que vulguem. Les contres de la llibertat es que no tothom sap respectar-la, moltes persones abusen d’ella i provoquen discussions. La lliberta es un dret que ha de tenir totes les persones al món, encara que hi ha països on les persones no son lliures.
    Al segon vídeo es xerra sobre que comprem per els sentits, però tots sabem que quan comprem ningú ens obliga i ho fem amb total llibertat. Però a l’hora de comprar sense que ens donem conta intervenen una sèrie de factors que ens fa comprar un producte o una altre. Aquests factors son la música, l’olor, l’ambient que hi ha a la botiga això influeix en la compra i fa que moltes vegades comprem productes que no necessitem, encara de que ho fem de forma lliure.
    Jo crec que tothom a de ser lliure de pensar, opinar i fer el que vulgui. Però el dret de la llibertat ha de tenir el seus límits i lleis perquè les persones no abusin d’ella, ja que això pot provocar problemes.
    La llibertat es un dret, però encara hi ha llocs on no hi ha. Als països on tenim llibertat tenim que saber aprofitar-la per expressar-nos i opinar, però sempre amb respecte i sabent que algunes accions poden tenir unes conseqüències que em de assumir.



    ResponElimina
  57. RAMIS TUGORES, Joan
    4t ESO D
    Educaicó Èticocívica

    LA LLIBERTAT I ELS SENTITS

    La llibertat és la capacitat de l’ésser humà per obrar segons la seva pròpia voluntat al llarg de la seva vida. La llibertat marcarà el camí de les persones. Ens suposarà la capacitat de poder marcar les nostres pròpies passes, de poder demostrar el nostre interior. Però no tota llibertat es positiva. Molt freqüentment la nostra llibertat queda influenciada per altres factors que ens envolten. Les persones hem de lluitar per ser lliures, lliures amb totalitat.
    La llibertat serà la que determinarà les nostres vides. La història dels homes és la història de la seva llibertat. La història que viu dia a dia cada persona en el seu entorn, està format per actes lliures els quals sempre aniran dirigits cap on la persona vulgui. Però hi ha factors que determinen la nostra llibertat. Aquests factors poden arribar a canviar la nostra forma de ser, de pensar, ja que seran ells els que determinin cap on anirà dirigida la nostra llibertat. Es per aquest motiu que les persones han de lluitar contra aquests factors. Dia a dia la vida mateixa ens marca unes imposicions . Les persones hem de determinar les nostres llibertats per superar aquestes imposicions i així aconseguir ser totalment lliures.
    Consider que la llibertat és un valor, una actitud per la qual l’ésser humà ha de lluitar. Si som lliures serem capaços de millorar les coses en tots els sentits. Si seguim el camí de la llibertat seguirem el camí de l’evolució i de la veritat ja que realment serà aquest camí el que ens farà lliures.

    ResponElimina
  58. VICENÇ GARAU NAVALÓN, 4 ESO-F. Què és la llibertat? És l’estat o condició de qui és lliure, però qui en aquest món és lliure realment?, podem dir cada un de nosaltres que som lliures?, ser lliure vol dir no fer cas a les lleis civils?.
    El concepte de llibertat és un gran embolic, podem dir fermament que som i no som lliures. Per què? Per exemple en la nostra societat entenem la llibertat com a llibertat d’elecció, es a dir pensem que som lliures a l’hora de decidir, però les nostres decisions estan incloses dins un mapa de possibilitats ja estipulats, per això penso que en aquest sentit no som lliures.
    Altres persones entenen la llibertat com al dret de tenir intimitat, es a dir, a que el poder o govern no entri en els teus assumptes. Jo pens que aquest tipus de llibertat no pot tenir bons resultats, perquè la llibertat nomes té sentit en la mesura que és vincula a la llei, per tant si vivim al marge del poder estarem al marge de la llei i no podran tenir bons resultats les nostres accions.
    Vull afirmar i afirmo que no som lliures del tot encara que ho pensem, per quins factors? Doncs per el que entra pels nostres sentits, a la societat en que vivim les nostres decisions estan condicionades per la publicitat (en gran mesura) i per les tècniques de les grans marques, elles aconsegueixen que actuem d’una manera determinada.
    En conclusió vull dir que pensem en les decisions que prenem i pensem si algun factor ens ha influenciat, també analitzem la nostra vida i veurem que no som tant lliures com pensem.

    ResponElimina
  59. La llibertat
    El tema d’aquests vídeos, és la llibertat, què és?, per a què la fem servir?, quins sentiments ens provoca el fet de ser o no ser-ho? I si realment som lliures quan consumim productes que ens ofereixen les diferents empreses.


    La llibertat activa és en la qual els individus volen tornar començar de nou, una vegada es senten abandonats i que no tenen res. Aquesta llibertat no és un guany sinó una pobresa.
    La llibertat diu què els propòsits per a ser lliures d’una persona no seran mai els mateixos que per a una altra, així diem que la llibertat general no existeix.
    La llibertat no és una posició que assoleix un jo pel que fa, sinó pel que aconsegueix en la societat. És una lluita constant dins la societat, i les lleis són socials, les creem nosaltres mateixos l’únic que les apliquen els sistemes polítics que governen. La llibertat depèn de les lleis. És una llibertat negativa, la què és més exigent i només volen tenir el dret de fer i pensar el que volen
    Els liberals que pensen que la llibertat es centra en la vida privada i no en la pública són els més dolents, perquè només es preocupen del benestar de la seva família, ignorant el benestar general el que implica la societat.

    Quan consumim un producte, ens fixem en tot el que l’envolta, la qualitat, el preu, la posició en que l’exposen, l’olor de la tenda, on està situada aquesta... Tots aquests factors , el que fan és dissuadir i influir en la compra dels consumidor i la tria que fan mentalment a l’hora d’elegir-ne un o l’altre. Doncs les empreses de marketing i economia el que fan és cercar la millor publicitat per a donar a conèixer el seu producte i per fer-ho obliguen a què els consumidor es sentin còmodes i satisfets amb el seu producte. Aconsegueixen fer això mitjançant proves que fan al servei, i fixant-se amb quins són els estímuls que ens atreuen. Pot ser que sigui un olor, un color o qualsevol imatge que relacionem amb un determinat moment de la nostra vida. Les empreses més comercialment conegudes i mundialment riques, són les que controlen, per damunt de les altres, els nostres punts que fan que automàticament comprem el seu producte.

    En conclusió, la llibertat és una actitud davant la vida. Els que són realment lliures, fan de la vida una visió més atractiva, ja que la presenten com a una font de felicitat. La meva opinió, és que si ens mantenim ignorants o almenys no ens deixem influir per les gras campanyes de publicitat d’un producte, serem realment lliures d’elegir entre un producte més famós o un altre que no ho és tant però que pot ser sigui millor, és a dir no ens ha d’afectar la impressió de tecnologia, disseny o visió d’un futur feliç què ceres empreses fan servir per a persuadir en la nostra decisió.
    VIDAL CARRERAS, ISABEL
    4t ESO F

    ResponElimina
  60. PUIGSERVER GELABERT, Maribel
    4tE

    Yo opino que no, no somos libres para elegir nuestros productos. Estamos condicionados por nuestros sentidos y sentimientos. Al tomar decisiones los sentidos son los que mandan, no razonamos lógicamente sino que al sentir un olor y relacionarlo con un recuerdo compramos al sentir añoranza. Reaccionamos a los estímulos publicitarios que las marcas nos intentan vender con estímulos sensoriales como el olor, la música o la vista. Recibimos al día unos 2.500 estímulos publicitarios a través de los sentidos que hacen que actuemos ilógicamente y compremos más por los sentimientos que por la razón. Las marcas como Nike llaman la atención por jugar con los colores en el escaparate e interactuar con la gente. Y en otras tiendas, por ejemplo una de juguetes llenaría su local con un olor de vainilla que relacionamos con la infancia. En una tienda de futbol se olería el olor de un césped recién cortado. A los jóvenes les llamaría la atención una tienda donde pongan música que escuchan y que tenga un ritmo elevado. Nosotros compramos al sorprendernos con los olores y la música que nos hacen tener unos sentimientos. Es decir, reaccionamos emocionalmente, sin una razón, nos guiamos por nuestros sentimientos al imaginarnos fantasías e ilusiones.

    ResponElimina
  61. GARCIA ROBLES,Carmen
    Palma,31 de març 2014
    Ètica
    4t d
    La llibertat

    El primer vídeo xerra sobre la llibertat i les diferents maneres que la veu la gent,no tot el món té la mateixa idea i en aquest vídeo ens mostren diferents tipus de pensar.
    Una de les idees que ens donen és que la llibertat no existeix o que no tenim, que sempre hi aura qual ca cosa damunt nosaltres.
    Al segon vídeo ens xerra també del comerç i la publicitat,de com els sentits en fan triar una cosa o altre, de com uns colors u olors determinats poden afectar el nostre cervell.
    Per exemple si ensumam a una botiga una aroma en l'ambient que ens agrada o ens resulta familiar ens agradàs més la tenda o voldrem tornar, o si escoltam una música determinada ens sentirem més còmodes a l'entorn, per això a una tenda de roba jove posen música dels nous artistes o aromes més suaus com vainilla.
    Jo crec que el primer vídeo no estic molt d’acord amb aquesta idea i que si tenim llibertat però hem de saber veure la, i sobre el segon,que té tota la raó i és un tema molt interessant, de com una olor una imatge o una simple canço poden fer nos voler tornar a comprar.

    ResponElimina
  62. Joan Serra Tomàs 4rt ESO D,
    a Llibertat és un concepte on desde fa molt de temps la gent s´ha plantejat si realment es lliure o no, avui en dia tenim un concepte de llibertat on pens que no se te en compte, no ens plantegem si som realment lliures com pensem, a la societat d'avui en dia es pensa que si som lliures o mentres puguem fer el que desitgem ja significa que tenim llibertat a l´hora de triar les nostres decisions. A vegades pensem que perquè no podem fer segons quines coses que ens agradaria fer no som lliures, i potser sigui vera que com que necessites fer allò i no pots et sents que no ets lliure, que no pots fer el que t´agradaria fer i això crea impotència dedins tu i pot ser que per aquestes coses t´arribis a plantejar si realment ets tant lliure com pensaves antes. La Llibertat actual pens que per totes les persones no es igual, la gent amb mes poder te mes llibertat a la societat que una persona amb un baix sou i poc pes a la societat. La Llibertat hauria de ser un concepte igual per tots però també cada persona te el seu propi concepte de llibertat, necessitem igualtat per aconseguir la llibertat tan desitjada.
    211 Paraules

    ResponElimina
  63. GARCIA ROBLES,Carmen
    Palma,31 de març 2014
    Ètica
    4t d
    La llibertat

    El primer vídeo xerra sobre la llibertat i les diferents maneres que la veu la gent,no tot el món té la mateixa idea i en aquest vídeo ens mostren diferents tipus de pensar.
    Una de les idees que ens donen és que la llibertat no existeix o que no tenim, que sempre hi aura qual ca cosa damunt nosaltres.
    Al segon vídeo ens xerra també del comerç i la publicitat,de com els sentits en fan triar una cosa o altre, de com uns colors u olors determinats poden afectar el nostre cervell.
    Per exemple si ensumam a una botiga una aroma en l'ambient que ens agrada o ens resulta familiar ens agradàs més la tenda o voldrem tornar, o si escoltam una música determinada ens sentirem més còmodes a l'entorn, per això a una tenda de roba jove posen música dels nous artistes o aromes més suaus com vainilla.
    Jo crec que el primer vídeo no estic molt d’acord amb aquesta idea i que si tenim llibertat però hem de saber veure la, i sobre el segon,que té tota la raó i és un tema molt interessant, de com una olor una imatge o una simple canço poden fer nos voler tornar a comprar.

    ResponElimina
  64. ORTEGA OBRADOR, Sandra / 4r d'ESO D / L'imperi dels sentits

    Aquest vídeo tracta de com a través dels sentits podem fer que la gent compri els nostres productes . El proveïdor ha de conèixer el que li agrada al client, perquè en la seva ment s'encengui el que es coneix com el botó de compra . No tota la gent actua igual a l'hora de comprar un producte , perquè a cadascuna d'elles se li activa diferents coses en els seus sentits . Marques i empreses estan investigant el que passa al nostre cervell a l'hora de comprar , ja que qui millor el conegui més productes vendrà . Sense que ens n'adonem, les empreses busquen mil maneres de seduir-nos per a almenys entrar a les botigues. Publiquen mil anuncis perquè en veure'ls ens mostri interès anar a visitar el producte , nosaltres hem de mostrar indiferència feia això . El sentit que més guanya és la vista , al costat dels altres sentits que fan la feina sobrant . També un dels sentits que més guanya és l'olfacte , ja que si fa bona olor l'ambient del producte donen més ganes d'apropar-se . La música en diversos casos sol atreure bastant a la gent , és clar si és el so l'adequat per a l'ambient .
    Depenent del lloc és necessari la causa d'un sentit o un altre. En el cas d'una sala per treballar i concentrar-se, opinen que cal una música relaxant. En canvi en una sala de dentista usar una aroma relaxant a força de til • la, mandarina i te verd, a la sala d'espera serveix per atenuar l'estrès de la visita al dentista. En un altre cas els compradors que són aficionats al futbol, van a través d'una gespa que sembla gairebé natural i poden notar l'olor de gespa acabada de tallar com si estiguessin en un estadi. En una botiga de joguines fan servir l'olor de vainilla, una olor vinculat als nens amb un toc de música infantil i moguda. En canvi, en diverses botigues el que busquen és fer parar a la persona a través d'una televisió gegant que crida moltíssim l'atenció. Cada empresa busca cridar l'atenció del comprador de diferents maneres i sentits.
    El meu punt de vista és que a força de sons, olors i boniques formes criden moltíssim la nostra atenció ja que les persones estem fetes per gastar per molt que no sigui necessari. I activant els nostres sentits estan fent que l'estar a la botiga sigui agradable i satisfactori per a nosaltres. Però també això no ens ha de guiar a comprar, ja que encara que ens agradi i ens sembli agradable no vol dir que el producte sigui eficaç. Encara que si jo fos la proveïdora és clar que buscaria cridar l'atenció dels clients d'aquestes formes ja que a part de que tindria pujada d'ingressos, m'agradaria veure els meus clients satisfets amb el producte.
    En conclusió és una forma intel • ligent de vendre productes de forma escassa i molt eficaç. Però només nosaltres, les persones hem de ser capaços de guiar els nostres sentits al millor producte. Ja que si surts a comprar, que és una cosa habitual dia a dia, has d'anar amb cap. Però el màrqueting serveix per acabar de convèncer.

    ResponElimina
  65. LIROLA BAREA, Vicente
    4ºESO D
    31 de Marzo de 2014.

    La libertad es algo que de una forma u otra hemos estado anhelando desde que la palabra empezó a cobrar sentido en la sociedad. En si, las personas pensamos que la libertad es un derecho en común y que como tal no puede verse eclipsada por ninguna ''fuerza superior''.

    Lo que no saben, es que nuestra libertad se encuentra limitada por unas leyes puestas sobre la sociedad y que hay que cumplir para poder conservar de alguna forma que las personas se comporten razonadamente. Otro ejemplo de la poca libertad que nos abastece es como las empresas de ropa, cosméticos, videojuegos, etc... Utilizan diferentes tipos de marketing que hace que nuestra mente, de forma inconsciente se vea condicionado por lo que nos muestran.

    Por ejemplo, podría ser el que pudiéramos pegar un bofetada a alguien en la calle pero las leyes nos prohíben que podamos hacer eso, entonces nos están quitando esa libertad. Otro ejemplo sería si nos dieran a elegir entre dos perfumes, uno afirman que huele a jazmín y el otro dicen que su olor te hace recordar la infancia y es más barata, en parte, nos hacen elegir el segundo perfume.

    En conclusión, nuestra libertad se ha visto reducida sin que nosotros nos demos cuenta de ello, pero las libertades que nos han ''quitado'' no nos dificultan nuestra vida.

    ResponElimina
  66. ORTEGA OBRADOR, Sandra / 4r d'ESO D / L'imperi dels sentits / Rectificació a la disertació pasada.

    Aquest vídeo tracta de com a través dels sentits podem fer que la gent compri els nostres productes . El proveïdor ha de conèixer el que li agrada al client. El sentit que més guanya és la vista junt a l'olfacte.
    En una sala de dentista usar una aroma relaxant a força de til • la, mandarina i te verd, a la sala d'espera serveix per atenuar l'estrès de la visita al dentista. En un altre cas els compradors que són aficionats al futbol, van a través d'una gespa i es com si estiguessin en un estadi. En altres botigues criden l'atenció amb televisions gegants.
    El meu punt de vista és que a força de sons, olors i boniques formes criden moltíssim la nostra atenció ja que les persones estem fetes per gastar per molt que no sigui necessari. I activant els nostres sentits estan fent que l'estar a la botiga sigui agradable i satisfactori per a nosaltres. Però també això no ens ha de guiar a comprar, ja que encara que ens agradi i ens sembli agradable no vol dir que el producte sigui eficaç.
    En conclusió és una forma intel • ligent de vendre productes de forma escassa i molt eficaç. Però només nosaltres, les persones hem de ser capaços de guiar els nostres sentits al millor producte.

    ResponElimina
  67. DAVID LÓPEZ GONZÁLEZ - 4tESO F
    La llibertat en un ésser humà ha estat bastant condicionada. Ara la llibertat està dividida en la exterior i la interna (la del propi ésser humà). La interna no se pot limitar o eliminar, ja que la persona pot decidir el que vol fer, l’externa està molt qüestionada, pot estar molt limitada pels atacs visuals, olfactius, auditius, sensorials i per les lleis i normes del lloc on vius, a un estat dictatorial no hi ha llibertat externa. Un exemple molt clar d’atacs sensitius son els que estan fent ara les tendes, posar aromes, seleccionar el tipus de música per atreure a un grup determinat de persones, tenir una organització i uns colors agradables a la vista, posar aparadors interactius etc. Tot per a augmentar les ventes o atreure més gent. També en el mon de la restauració se està fent això, hi ha restaurants que la decoració i les olors canvien segons el plat que t’estàs menjant. La vida és un menú d’opcions que podem triar, si no estem en un estat dictatorial que només podràs tenir una opció per a cada cas. Actualment no podem dir que són 100% lliures ja que estem condicionats per molts de factors, però per una altra part som 100% lliures per fer o pensar el que volem.

    ResponElimina
  68. Alberto Las López, 4ESO-A
    La llibertat, és un tema el qual es molt utilitzat en aquests temps i anteiors, ja sigui per gent normal o filòsofs. Tothom aporta la seva opinió sobre si realment som lliures o no. Aquesta llibertat es pot raonar si és real o no amb molt d'arguments, ja per exemple per culpa de l'instint humà o qualque per l'estil.
    La gent que sol dir que no som lliures, sol posar per exemple raons teològiques(culpa de Déu), científiques, etc... I en canvi la gent que està a favor de que sí tenim llibertat, hi ha dos tipus: els que opinen que som lliures fins al punt de que podem fer el que vulguem mentres no perjudiquem als altres, i els que opinen que podem fer totalment el que nosaltres vulguem.
    Jo sincerament estic de part dels que pensen que mai esteim lliures, ja que SEMPRE hi ha qualque cosa que ens impideix actuar d'una forma lliure, ja sigui per culpa de les lleis, com hem nascut o ja sigui per la gent que t'envolta (amics per exemple). També hi està el que no feim sempre el que voldriem ja que ens sentim influenciats per la publicitat o per exemple quan anam a una tenda, com presenten el producte(tot això provoca la seva influència amb l'utilitzament dels sentits: vista, olfate, tacte, oida i gust.
    En conclusió crec que nosaltres, l'ésser humà i qualsevol altre ésser viu mai serem lliures per culpa de motius abans dits i futurs motius.

    ResponElimina
  69. MUNAR ROMERO, Aitor
    4t ESO F

    En realitat, desde el meu punt de vista l' única manera de arribar a la total llibertat es ignorar-ho tot, i com aixó en vida es imposible, l' única llibertad absoluta és la mort.
    Al documental mencionen que quan estas completament abandonat, quan sents aquesta emoció, sents per uns instants la vertadera llibertat.
    La llibertat no és la que es penses qualcuns adolescents, que creuen que la llibertat es tenir una tarjeta de crèdit, o no anar a l' escola: en definitiva fer el que volen, però en realitat estan condicionats per els estereotips de l' actual societat. La mayoria de adolescents estan tan condicionats per aixó que vesteixen igual i es comporten igual, i tots estan en realitat controlats per el consum i per la societat, son tots còpies, sense una personalitat pròpia.

    Encara que he dit que la vertadera llibertad es la mort, també es pot experimentar la llibertat com una emoció, quan vius al màxim i la teva sang és pura adrenalina, o quan ets capaç de expressar-te totalment: tens una ment oberta i cultivada, tens una capacitat de raonament excepcional, i llavors tens llibertat intelectual i mental.

    ResponElimina
  70. JULIÀ VALLESPIR, Jaume
    4t ESO F
    30-3-14
    Som lliures?

    Aquests dos vídeos ens exposen el fet de si la llibertat que tenim a la vida quotidiana es real o fictícia. Prenem decisions per la experiència però, la experiència ha estat modificada per prendre una determinada decisió?
    Una postura es la de que som totalment lliures, que triem i fem el que fem perquè nosaltres volem. Si tens una necessitat o et fa falta comprar alguna cosa tu vas i la fas o la compres. Així ho veuen per aquest costat. L’altre costat es el de que no som lliures. Nosaltres triem per la experiència i pel que coneixem i que aquests dos conceptes son influenciats perquè triem sempre el que els hi interessa.
    Jo penso que la idea de llibertat es certa però no estic d’acord al cent per cent. Jo crec que si necessito per exemple pa jo aniré a comprar pa, si necessito sabates aniré a comprar sabates. El que passa es que a mi no em faran comprar unes sabates perquè tinguin una olor o un tacte o alguna cosa en especial perquè jo compraré les que me siguin mes funcionals i còmodes i el pa el compraré recent fet si es possible. El que poden fer es crear ambients perquè et quedis a la tenda però per això no compraré si no m’interessa. El que més influeix és la gent que te rodeja que te ‘’venen’’ alguna cosa que s’han comprat i te creen la necessitat de comprar-ho.
    La meva conclusió es que nosaltres triem i fem el que nosaltres creiem mes convenient, però a vegades aquestes decisions poden ser influenciades pels demés.

    ResponElimina
  71. LUCEA PORTAZ, Mar
    4t d'ESO F

    ¿Realmente somos tan libres como pensamos?

    La libertad es una paradoja, somos y no somos libres. Esta libertad que tenemos de poder elegir en todo momento lo que queremos nos hace, de cierta manera, libres. La vida está constantemente planteándonos opciones. De alguna forma estamos obligados a tomar decisiones ante estas y sobre todo, haciéndonos totalmente responsables de lo que pueda o no ocurrir. La cuestión es: ¿Por qué obedecemos si podríamos no hacerlo? Yo creo que obedecemos porque tenemos principios, porque nos han educado para cumplir las normas. Nos han dicho que eso era lo que teníamos que hacer y simplemente lo hemos hecho.
    Hay gente que confunde el concepto de libertad. La libertad tiene un orden, una organización; está unida a la lei. Hay que seguir unas normas. Por eso, en realidad, somos y no somos libres. Nos dan la posibilidad de poder escoger en muchos aspectos de nuestra vida pero es cierto que no tenemos poder de decisión en muchos otros.
    La publicidad es un claro ejemplo de que no somos del todo libres. Las marcas de productos están continuamente buscando formas de seducirnos, buscando estrategias para que compremos más y más. Realmente no somos libres cuando compramos. Cuando vamos a una tienda pensamos que escogemos libremente cuando en realidad lo que te ha llevado a escoger ese producto en concreto y no otro han sido una serie de factores. Hace unos diez años se pensaba que la razón siempre predominaba a la hora de tomar decisiones. Después, los expertos, descubrieron que no es así. Decidimos por las emociones, por los sentidos, por nuestra memoria; todo influye a la hora de escoger. Como dijo Aristóteles: "No hay nada que tengamos en la mente que no haya pasado primero por nuestros sentidos". Eso es lo que utilizan las tiendas de hoy en día para llamar nuestra atención, para buscar esos estímulos inesperados que nos llevan a elegir esto o lo otro. Por lo tanto, nos malipulan. Lo que quiere decir que NO somos tan LIBRES como pensamos.



    ResponElimina
  72. HIGUERAS CRUZ, Teresa 4 ESO-E
    Consum: l’imperi dels sentits.
    Som realment tan lliures com pensem a l’hora d’adquirir un producte, o les marques i les empreses influeixen en nosaltres per aconseguir que nosaltres agafem el seu producte?
    Les marques creen consumidors, cerquen com entrar a la ment dels consumidors per treure beneficis. Les estratègies de les empreses són silencioses. Es pot fer que un producte es vengui amb molta facilitat utilitzant tots els sentits dels consumidors, nosaltres pensem que només ens influeix pel que veiem que ens pot agradar o no agradar. Les marques i les empreses estan molt interessades en el que passa al nostre cervell, per això ho estudien, i fan que no nomes ens influeixi la vista que hi hagi a la tenda, sinó també l’olor. L’olor ens pot fer canviar els nostres sentiments, per exemple, a una consulta de dentista, l’olor que hi ha ens fa relaxar-nos. També influeix el que sentim, als joves ens traeix una musica molt moguda, que ens faci ganes de ballar, en canvi a unes persones de tercera edat, no entraran a una tenda amb molt soroll perquè prefereixen una musica més tranquil•la i menys volum. També influeix el tacte; quan entrem a una tenda de roba, per exemple, ens agrada tocar tot el que per vista ens atrau.
    Totes aquestes coses influeixen en nosaltres a l’hora de comprar, per això no som lliures per comprar, perquè hi ha un munt de factors que influeixen en nosaltres abans de prendre la decisió de comprar un producte.

    ResponElimina
  73. CRUZ LOZANO Juan, 4 ESO-C

    DISERTACIÓ
    En les pròximes línies parlaré de la llibertat i tot el que representa per ami.
    Tothom pensa lo mateix del significat de la llibertat?Es pot tenir sempre llibertat?Es necessària per els essers humans?Hi ha la mateixa llibertat en tots els països?
    Cada persona te un concepte diferent sobre la llibertat. Uns pensen que la llibertat esta condicionada al moment i la situació que es viu,perquè tenir-la de vegades significa renuncia a coses i haver de triar altres.
    La llibertat es un dret de tots els essers humans. Però desgraciadament encara hi ha països en que no es compleix. Avui dia en la nostra societat hi ha una sèrie de normes que limiten la llibertat, degut que sinó síria un desastre.
    Quan xerrem de llibertat ens referim a la llibertat de expressió, llibertat de pensament,llibertat de circulació, etc.
    La meva opinió es que els humans desde els nostres orígens volem tenir llibertat, perquè cada persona pensa de diferent manera. Així mateix encara que estaiem en ple segle XXI hi ha persones que es queixen de la falta de llibertat.
    Per tot això, crec que els països mes desenvolupats haurien de lluitar mes per una llibertat mundial i no tant per uns interessos econòmics.

    ResponElimina
  74. TUR ZURITA, Daniel
    4 ESO D
    C. ÈTICA

    DISERTACIÓN

    La libertad, podemos decir que es un derecho que todo el mundo debería poseer pero que en realidad ni todo el mundo es libre ni es como nos la pintan. La pregunta sería la siguiente, ¿la libertad está condicionada?, es una pregunta que no es muy habitual preguntarse o dudar sobre ello y que influye bastante en nuestra forma de escoger o decidir sobre nuestras acciones. Por ejemplo, cuando vamos a comprar algo, decidimos libremente o hay algo que nos dirige a una decisión condicionada.
    La libertad realmente sí está condicionada por nuestro alrededor: lo que escuchamos, lo que sentimos y hasta lo que vemos nos puede condicionar a obrar de una manera u otra. Ser libre debería ser, el poder o derecho de decidir sobre nosotros mismos ya sea a la hora de escoger un camino hasta a la hora de comprar algo. Está científicamente demostrado que esto es así, por ejemplo al ir a una tienda y acabar decidiendo en comprar un producto u otro igual nuestra persona tiene en cuenta lo que escuchamos e incluso lo que olemos.
    En conclusión, no somos verdaderamente libres por el mero hecho de que se nos puede concionar fácilmente e inconscientemente a obrar de diversas maneras y el ejemplo de cuando vamos a realizar una compra es uno de los mas claros. Así que sí somos libres pero siempre nos condiciona algo.

    ResponElimina
  75. JIMÉNEZ SANCHA, Borja
    4t ESO C
    SABADO 29 DE MARZO DE 2014

    EL CONSUMO
    El video trata sobre personas que realizan un documental en el que ven las diferentes posturas entre consumidores y vendedores, y si los sentidos tienen que ver con la compra realizada ya que se preguntan si somos libres a la hora de comprar. El video esta publicado en youtube el 12/10/13 por Samuel Sam y amigos.
    Actualmente la gente va a consumir a todo tipo de lugares (tiendas de ropa, perfumerias...) los más destacados: mercadona, alcampo etc. Sin embargo el vendedor tiene como objetivo que el consumidor acabe comprando, para ello utilizan técnicas no solo en el producto, sino también en el negocio (buen aroma o ambiente), pero lo que el consumidor quiere es buen precio y calidad. Las personas especializadas como profesionales de marketing, llegan a pensar que no saben porque escogen un producto entre muchos.
    Por parte viendo lo desde el consumidor, la persona busca calidad y buen precio. Bajo mi punto de vista yo también pienso igual ya que yo soy comprador.
    Y por otra parte el vendedor su objetivo es vender.
    Mi conclusión que si somos libres para consumir, porque hay muchos comercios y muchos precios, por lo tanto podemos elegir.

    ResponElimina
  76. DE ENRIQUE SCHMIDT, Nicolás
    4 ESO E
    Llibertat i emocions. Realment som tan lliures com ens pensem?
    En aquest vídeo (TV3 Amb filosofia) s’intenta respondre aquesta pregunta, ja que el poder saber què és la llibertat és el trencaclosques més gran de la filosofia.
    Hi ha diferents opinions dels diferents personatges que surten en es vídeo amb els seus autors més essencials. La primera reflexió, diu que la llibertat és una responsabilitat, que estàs condemnat a ser lliure, ja que ser lliure ens obliga a tomar decisions, i aquestes decisions es poden tornar un pes per nosaltres. També hi ha altres opinions, per exemple que la llibertat és personal, la decisió de viure feliç amb els altres. També hi ha la teoria de “Som i no som lliures”.
    En la democràcia de consum existeix la llibertat d’elecció , sobre el que pensem que es millor. En la societat, la llibertat només està present vinculada amb la llei, ja que la llibertat només té sentit amb la mesura que es vincula. Això no vol dir que no tingui un ús creatiu. També s’afirma que el límit de la nostra llibertat és on comencen els drets dels altres.
    La reflexió que a jo m’ha agradat més, ha estat que el moment que ens sentim més lliures, és quan hem perdut tot, i estem abandonats. Aquell moment és l’autentica llibertat, ja que podem començar de nou. La llibertat és el defecte i el nostre moment de pobresa.
    La meva opinió és que el nostre valor i dret més important és la llibertat, ja que a partir d’aquest valor es creen els altres. La nostra llibertat està condicionada pel que ens envolta, i la nostra posició en el món respecte a ella.

    ResponElimina
  77. DE ENRIQUE SCHMIDT, Nicolás
    4 ESO E
    Consum: l’imperi dels sentits.
    Quan anem a comprar productes per nosaltres, ens pensem que som lliures d’escollir i que només afecta la nostra opinió i decisió. En aquest vídeo ens ensenya que no és així, que totes les marques intenten entrar en el nostre cervell, a través de les emocions, els sentits i les experiències, intenten, per dir-lo d’alguna manera manipular, per poder saber el que ens agrada i vendre’ns el producte de la millor manera. Les marca més eficaç es “Apple” juntament en Google.
    Els mercats intenten de totes les maneres seduir-nos, a través de fantasies i il•lusions, i gairebé no ens donem conta, ells ho aconsegueixen. Ells volen saber tot el que passa pel nostre cap quan fem l’elecció, i ho poden controlar a través de cercle d’estimular els nostres sentits, generar emocions i crear noves experiències.
    Els estímuls sensorials és molt important, per exemple: el control aromàtic per una estratègia sensorial estimulant els nostres sentits. L’augment d’estímuls sensorials, ens permet enriquir l’experiència de comprar.

    ResponElimina
  78. La libertad es considerada como un valor que tenemos los seres humanos, de la cual no debemos abusar en uno mismo ni de la de los demás. La libertad no es un valor que podamos tener todos los seres humanos porqué hoy en dia, por desgracia, aún hay esclavos por paises del Tercer Mundo. La libertad también puede ser un libre derecho de expresión o alguna otra cosas, tiene muchos significados. En mi opinión somos libres en algunas cosas, pero en otras no, me refiero a que en ocasiones tenemos la libertad de decidir entre 2 o más opciones, pero no siempre estas opciones son propiamente algo que anhelemos, pues pueden llegar a ser decisiones forzadas. Esto quiere decir que aunque a veces tenemos libertad de elegir, no resultaremos beneficiosos de lo que optemos por hacer, osea que nuestras decisiones a veces son limitadas.
    Un ejemplo:
    Nosotros tenemos por deber que pagar impuestos, estos impuestos, en la mayoría de veces no son bien utilizados para el beneficio popular, por tanto uno quisiera no dar estos impuestos, y tenemos la libertad de elegir entre pagarlos o no hacerlo, pero si rompemos con las reglas y decidimos no pagarlos (que es algo que muchos quisiéramos) nos vetan de los servicios que nos proporciona el gobierno.
    Aquí es evidente que tenemos la libertad de no hacer algo que no queremos, pero no resultaremos beneficiados.

    Sergi Julià Morillas 4t ESO D

    ResponElimina
  79. LOPERENA SÁNCHEZ,Marina
    4t ESO F
    Hace mucho tiempo que las personas se cuestionan si somos libres de verdad, o si lo que llamamos libertad es tan solo algo irreal y estamos determinados por diversos factores que no podemos controlar. Ha quedado demostrado que tenemos la capacidad de elegir, no de la misma forma que por ejemplo los animales y que eso nos convierte en libres, pese a que algunas personas o leyes en cierto modo nos quiten cierta libertad. Eso ha hecho que cuando estamos solos, nos sintamos a la vez más libres. Sin embargo, parece ser que nunca somos libres del todo. Se ha estudiado como cuando vamos a una tienda, nos controlan con unos estímulos que provocan que actuemos de una forma o otra. Entonces, eso vuelve a plantear la pregunta del principio, si somos libres. Creo que el simple hecho de ser capaces de elegir entre una cosa o otra nos convierte en seres libres e independientes, aunque nos veamos afectados por ciertos estímulos. Si nos pusieran en una habitación vacía y tuviéramos que elegir entre dos cosas sin nada que nos estimule a elegir una de las dos, seremos perfectamente capaces de elegir una opción, así que yo creo que sí somos libres.

    ResponElimina
  80. GARAU SOLER, Maria Jose
    4 t ESO D
    Ètica

    El tema del qual vos parlaré a continuació, es sobre la llibertat. Es un tema bastant polèmic, ja que es una de les preguntes que els filòsofs es solen fer. Els dos vídeos que hem vist et poden ajudar a entendre el tema, ja que parlen alguns filòsofs sobre la llibertat en la nostra societat actualment.
    Un dels vídeos, els filòsofs ens parlen sobre la llibertat vist des de el seu punt de vist. Aquest tema tot depèn de com siguis tu. Hi pot haver diferents opinions. Hi ha gent que pensa que la nostra llibertat es absoluta hi ha gent que pensa que no tenim llibertat. Tot depèn de cada persona i el seu punt de vista.
    Jo personalment, penso que tenim llibertat però molt limitada. Molta gent et diu que tu ets lliure de fer el que vulguis quant vulguis. Però això no es cert. Dins la nostra societat hi ha normes, hi haver normes vol dir no tenir la llibertat que et diuen que tens.
    En conclusió, et diuen que tu tens llibertat de fer el que tu vols, però no es cert, dins la nostra societat no existeix la llibertat.

    ResponElimina
  81. VIDAL SERRANO,Laura
    4t ESO D
    Lunes,31 de marzo de 2014

    La libertad es algo que todas las personas queremos y debemos tener. Todos pensamos que tenemos derecho a tener libertad.

    Aun asi, a pesar de todo, no la tenemos a todo lo que queremos,ya que nos vemos obligados a hacer caso a todas las leyes o normas puestas.

    No tenemos la libertad que cada uno querria tener. Algunos de nosotros la queremos pero nos resulta imposible tenerla. Poder hacer lo que cada uno quiere o poder decir, opinar o dar su razonamiento a cada cosa, pero nos resulta bastante imposible poder hacer algunas de las cosas que querriamos, ya que si pegas a alguien o la insultas, estas incumpliendo alguna norma o ley, al igual que si das tu opinion o razonamiento de alguna cosa.

    En fin, no somos tan libres como pensamos, ni mucho menos como queremos.

    ResponElimina
  82. Raquel Rodríguez López 4º de ESO-C
    El consumismo

    El tema sobre el que voy a dar mi opinión personal es sobre el consumismo y el ''neuromarketing''. Me basaré en el link adjunto de la publicación: Consum: l'imperi dels sentits.

    En mi opinión, hoy en día, estamos sometidos al gran denominado consumismo. No somos libres, estamos bajo el dominio de los productos y nos dejamos influenciar por su buen marketing y nos guiamos por las marcas las cuales nos hacen consumir más y más. Llegamos a tal punto en el que un color o un olor, nos provoca tomar decisiones a la hora de comprar. Un ejemplo es que cuando voy a comprar a una tienda como es ''Stradivarius'', moda juvenil, al entrar en sus locales tienen el mismo olor y cuando lo percibes, ya sea por la calle o en una persona lo identificas con la marca. Centrándonos en el neuromarketing, es un método que funciona realmente bien y nos influye muchísimo de manera invisible, no nos permite el derecho a ser libres, estamos bajo su influencia continuamente. Las marcas nos compran a nosotros, no nosotros a ellas.

    En conclusión, no somos más que parte de un rebaño dirigidos y manipulados mediante mensajes subliminales que provocan en nosotros la necesidad de participar de un juego establecido e insertado en una sociedad que necesita del consumo para estar integrado. Dicho consumo nos hace creer felices, pero nos deja en un triste papel de marionetas y una vez cubierta la necesidad buscamos nuestro próximo objetivo sin llegar a saber muy bien porque lo hacemos y sin realmente tiempo para estudiar si lo necesitamos o no.

    Respondiendo a su pregunta, no, no somos libres.


    ResponElimina
  83. BELFIORE DA SILVA, Guido E. 4t ESO E

    Personalmente creo que no somos tan libres como pensamos. Creo que ni pensamos ser tan libres como nos hacen pensar. El deseo de la libertad es algo que se nos inculca de muy pequeños, sin saber exactamente en qué consiste. Cada persona tiene un concepto de libertad diferente: de acción, de pensamiento, de elección… Pero todos y cada unos de estos conceptos está condicionado por un agente externo a nosotros. En el caso de acción, sólo podemos actuar libremente dentro de los márgenes impuestos por la sociedad, aunque sea por el bien de la convivencia y/o de la coexistencia. Además, durante numerosos años, poca gente podía actuar con esa libertad, normalmente una persona actuaba según le ordenaban (véase el caso de la esclavitud). Por otra parte está la libertad de pensamiento, normalmente condicionada por la situación y la afectividad de los progenitores y según sus ideales, nos aporta una relativa libertad. Es decir, podemos pensar como queramos siempre y cuando esto sea de acuerdo a cómo nos educaron nuestros padres. Por último, la libertad de elección. Como se demuestra en el vídeo anterior, en la mayoría de los casos no somos ni conscientes de porqué elegimos algo, porque ni siquiera hemos podido pensar en ello. Nuestros sentidos y nuestra intuición (y nuestro subconsciente) nos ayudaban a acabar con nuestra indecisión a la hora de elegir un producto u otro, o en el caso de la vida cotidiana, de elegir una opción u otra.
    Entonces, según lo que he comentado arriba, los humanos solo somos libres de pensar y creer que somos libres y racionales, cuando nuestro día a día se rige bajo las mismas normas y cánones que el de restos de seres vivos: los sentidos. Todo lo que entra por ellos causa una emoción y tras eso causa un tipo de reacción u otra, siendo capaz de hacernos sentir más cómodos o menos, más dispuestos a según qué tipos de acciones o menos. Eso significa que en nuestro día a día el uso de nuestra inteligencia emocional es mucho mayor que el de nuestro intelecto.

    ResponElimina
  84. Jesús González Medina, 4ESOA
    Som lliures?
    Al llarg dels anys, totes les persones ens hem fet la mateixa pregunta, però pensam que som lliures la majoria de vegades, pensant que podem organitzar la nostra vida a la manera que nosaltres volguem i sense haver estat determinats abans per qualque motiu. Però, sincerament, som lliures de debò?
    La llibertat és una de les qualitats més importants que es solen atribuir a les persones, però pensant-ho bé, mai hem estat lliures, sempre hem estat determinats per qualsevol cosa, o més ben dit, per la societat. Sempre hem volgut esta “ a la moda” en la nostra forma de vestir o d’actuar.
    Hi ha diferents versions en el tema de ser lliures, però hi ha més dubtes en cas del determinisme. Hi ha tres tipus: el cosmològic, que diu esteim determinats per l’univers; el teològic, que esteim determinats per Déu; i el científic, que depèn l’estat físic i psíquic de les persones.
    També tenim una llibertat condicionada.
    En resum, pens que tot el món és lliure dins uns límits que marquen la societat, els nostres pares, els amics sense poder sobrepassar aquests, perquè poden tenir conseqüècies dolentes per nosaltres, havent pensatque el que feiem, ho feiem amb tota la llibertat del món.

    ResponElimina
  85. GONZALEZ MEDINA, Rafael 4tF
    Som lliures de debó?
    Encara que molta gent pensi que som lliures plenament, estan equivocats ja que sempre hi ha hagut normes, persones, l'estil de vida de cadascun que enshan condicionat de qualque manera la nostra forma de viure. Com ha dit la professora de l'universitat de Saragossa, nosaltres no som lliures per el nostre mapa de possibilitats sino que som lliures per les possibilitats que nosaltres mateixos cream al nostre mapa d'oportunitats. Ara a la nostra societat s'enten per llibertat el poder fer el que volem quan volem i de la manera que nosaltres volem i això a la meva opinio és libertinatge. Aixi que penso que el milllor seria comportar-se d'una manera lliure pero sempre respectant les normes imposades o almenys tratant de de fer el possible per no incomplir-les

    ResponElimina
  86. MUÑOZ MARTÍ, Marc
    4 ESO F
    Patricia Montserrat
    La llibertat és un dilema el qual no sabem que és ni si ho som.La llibertat és la cualitat que tenen les persones per elegir quienes decisions tomam a la nostra vida i quan les hem d'aplica sense que ningú ens obligin a fer el contrari.La gent no sap administrar la llibertat ya que no sap si és lliure a triar les decisions que tenen.La llibertat és pot entendre con una decisió personal ,com dir que vols estar amb una persona i trobarte bé ,això et converteix en una persona liberar, una persona liberal és aquella que pot estar amb altres oferint coses per a elles.
    La llibertat es pot trobar a qualsevol lloc per exemple vivim en una democracia la qual tu tens la llibertat de elegir el que vols que et governi o el que profereixes.La llibertat és aquella cosa que fa que altres coses siguin possibles.
    La meva conclusió és que la llibertat és una cosa que la gent té pero no sap que la té ni quan la emplea per a això ens costa decidir la millor elecció perque pensam que diran els altres però no pensam per al nostre bé.

    ResponElimina
  87. Marc Seguí Coll, 4t ESO E

    Quan parlem de llibertat esteim parlant d’un tema molt complexe i confús. Existeixen moltes descripcions del que és el concepte de llibertat, però cada persona ho interpreta a la seva manera.
    Personalment, crec que ser lliure significa tenir la capacitat per decidir conscientment el que un vol fer. Malauradament, mai es pot arribar a aconseguir una llibertat total, ja que tenim una sèrie de responsabilitats, que ens fan reflexionar sobre les conseqüències dels nostres actes. Per això, quan abusem de la llibertat podem arribar a cometre actes dels quals no apreciem les conseqüències, el qual ens duu a ser irresponsables.
    Un altre factor que afecta la nostra llibertat és el sistema. Tal com explica el vídeo, la societat en la que vivim avui dia es veu controlada i manipulada pel consumisme. Totes les empreses i mitjans de comunicació ens mengen el cap amb anuncis i mentides per tal de vendre’ns els seus productes i que ells es beneficiïn econòmicament. Ho fan de tal manera que comprar els seus productes no ens paregui un error, si no que ens fan creure que és el correcte.
    Per tant, no som tan lliures com pensem. La majoria de vegades se’ns dóna a triar entre diverses opcions, però aquestes opcions vénen donades per un sistema corrupte i mentider.

    ResponElimina
  88. Ángel Hernando Bibiloni 4ESO A

    Segons el què he vist, aquest video ens explica que nosaltres no tenim un 100% de desició sobre les coses que feim, ja que estan minimament controlades per altres factors que descobreixen i millora la gent perquè et creguis que o deicideixes tu però en veritat són ells els que et fan elegir una cosa o una altra. Doncs, som lliures de debó? Esteim determinats? Tots som iguals?

    Una de les coses que ens quita la llibertat és quan anam a comprar, per molt que nosaltres pensem que hem elegit el que hem volgut, han actuat molts altres factors que no tenen res a veure amb nosaltre que han ajudat a tomar aquesta desició. Són factors que tenen a veure amb els nostres sentits, l'olfat, el tacte, etc. Aixó fa que nosaltres ens decantem per un objecte i no per un altre.

    Doncs, sabent que en una cosa tan senzilla com és anar a comprar ja no som lliures, ja que inconscientment no feim el que fariem si no fessin aquestes tècniques de marketing, per què no ens poden estar manipulant alts càrregs sense que nosaltres ens estiguem donant conta? Es possible que estiguem amb una llibertat mínima i no ens assabantem.

    La llibertat completa, hauries de poder fer el que volguessis, qualsevol cosa, como volguessis, sense que ninguna persona et condicionàs ni cap factor que no sigui meteorològic, no unes tècniques que utilizten els propirs éssers humans perquè al cap i a la fi, tots acabin fent el mateix. Amb aquest raonament arrib a una altra pregunta sobra la nostra llibertat, sabent que amb aquestes tècniques s'utilitzen d'una manera que a tota la gent li fa que s'acabi comprant el mateix, això vol dir que tots som iguals, que no hem estat lliures per decidir què és el que ens agrada més o no, esteim condicionats per la nostra societat, esteim vivint en una llibertat condicionada.

    Aixó doncs té un valor negatiu, no es compleix el teu dret i no pots elegir el que vols totalment sense estar sotmés a cap truc. Per això, pos en dubte la llibertat i com a conclussió puc dir amb certessa que esteim a una societat i una llibertat condicionades.

    ResponElimina
  89. CIRER RIBOT, Rosa Maria, 4ESO-A

    El significat de llibertat i les ganes de sentir-se lliure és un pensament que en qualque moment tothom es planteja. Però, som tan lliures com pensam?

    Els pros de la llibertat són que tu mateix crees i elegeixes les teves pròpies possibilitats. Que la llibertat és el que ens dóna dignitat i que la llibertat ens permet gaudir d'altres bens.
    Els contres són que la llibertat està lligada a una llei i aquesta llei te la lleva.

    Actualment hi pot haver molta controvèrsia a causa del que significa llibertat, lo qual pot dur als conflictes. La llibertat, en l'actualitat, de cada vegada es redueix més amb l'excusa de la seguretat, com el control a la premsa, més càmeres al carrer per controlar a la gent i més vigilància a les comunicacions.

    En opinió meva la llibertat és un pensament que varia segons les circumstàncies de l'individu. Per exemple, jo com a persona que visc a Europa, puc creure que tenc més llibertat i temps lliure pel fet de que tenc aigua a l'aixeta, a diferencia d'una mateixa persona que ha d'anar a cercar aigua a un pou molt lluny. Igualment, ella pensarà que és més lliure que jo, pel fet de no estar tancada dins un pis.
    No som tan lliures com pensam, ja que com a éssers vius tenim unes limitacions i necessitats. I com estem integrats dins sistemes socials, estem regits per unes costums i normes.

    ResponElimina
  90. Víctor Ramis Bibiloni, 4 ESO-A

    Quan anam a comprar i veim algún producte que ens crida l'atenció tot d'una el volem. Això passa perquè ens inmaginam que fariem amb aquest producte desitjat. Ens arribam a fer esclaus de les coses? Som tant lliures com pensam?

    Hi ha distints factors ens fan pensar que tenim una llibertat limitada com per exemple la infuència a la que ens sobmeten les modes, la publicitat, les adiccions, l' abició pels doblers i per altra part, en sentit contàri, podem interpretar que si som persones amb critèri, es a dir, amb una opinió personal formada, si tenim valors com per exemple a oluntat, l'esforç, la capacitat de renúncia, etc.

    Arribam a la conclusió que dependrà de la predominància d'unes circumnstàncies o unes altres per poder afirmar que som més o menys lliures. Si tenim un criteri prou format, si som capaços de destriar allò que és important d'allò que no té importància, si podem saber allò que ens convé, tendrem elements per actuar lluirement. Si, per contra estam influenciats o estam sotmesos a la publicitat, si anam darrere les modes, si estam esclavitzats pelsdoblers, si som adictes a alguna cosa, si som ncapaços de la renúncia o el sacrifici, perdem l'esperit de llibertat.



    ResponElimina