dimecres, 9 d’octubre del 2013

PIRÀMIDE DE MASLOW

Aquests dies hem estat parlant de la persona com projecte, de la necessitat de definir amb solvència aquest projecte per donar sentit a la nostra vida, per omplir-la de dignitat. L'adolescència és el moment en que les persones agafam certa autonomia i ens enfrontam tot sols als primers reptes. Alguns d’aquests reptes suposen prendre complexes decisions, el que ens provoca certa angoixa per la incertesa dels resultats. Certament, tenir un projecte de vida ens ajuda a donar equilibri i solidesa a les nostres decisions, és a dir, saber el què volem fa molt més fàcil qualsevol decisió.

Abraham Maslow  va escriure l’obra “Una teoria sobre la motivació humana”(1943) on ens proposa una piràmide dels eixos que ens mouen a actuar.

Teoria de les necessitats de Maslow


La idea d’una piràmide ens suggereix, d’entrada, una gradació de nivells o escalons que cal superar per arribar a cotes més altes, sempre i quan, és clar, ens interessi arribar-hi. No estic massa segur de que el model social i educatiu que tenim ens proposi anar molt més enllà dels primers escalons, és més, probablement deixa ben a les clares que no hi ha cap necessitat de pujar massa escalons d’aquesta piràmide per sentir-se bé amb si mateix.

El vídeo que teniu a continuació és un anunci que es fonamenta en l’anàlisi de les motivacions que fa Maslow en aquesta piràmide. Doncs bé, cerca informació sobre la piràmide de Maslow i elabora una dissertació de 140 - 160 paraules [Seguint l’esquema que donàrem a classe] donant el teu punt de vista en relació a si el model de vida que ens ofereix la societat consumista actual ens condueix a l’autorealització en el sentit de Maslow o, per contra, ens convida a romandre en els esglaons inferiors.

[Aquesta activitat ha d'estar presentada el dia 10 d'octubre abans de les 8:00h: la comentarem a classe]


28 comentaris:

  1. Marc García Seguí,
    La piràmide de Maslow és una teoria creada pel filòsof Abraham Maslow, en la que es representen les primeres necessitats humanes, com ara la respiració, la alimentació, el descans, el sexe i altres tan bàsiques com aquestes. Però també altres necesitats com l’amistat, l’afecte, la seguretat, la confiança...
    La nostra societat està basda en el consumisme, és a dir, que les persones viuen per gastar i també pels doblers. Encara que aquesta manera de pensar y actuar pugui ser la més atractiva i la que, aparentement, et fa sentir millor, no és així. Pot fer-te sentir bé comparar-te un vestit o qualsevol cosa, però només estarás feliç una estona. Els doblers que pots tenir o que la teva família pot tenir no et fan ser més feliç i realitzat com a persona, però en canvi una persona amb menys doblers pot ser feliç a la vida sense necesitat de tenir més coses, conformant-se amb el que té. Els doblers o l’estatus social no et fan pujar graons a la piràmide de Maslow, si no la teva actitud com a persona.

    ResponElimina
  2. La intenció de la Piràmide de Maslow és classificar les necessitats humanes en cinc nivells, segons la seva importància, de manera que abaix hi trobariem les que estan lligades a la supervivència i adalt de tot es situarien les nostres aspiracions per arribar a la felicitat. Però, a quin nivell trobam aquesta felicitat que ens ompleix del tot?
    La fisologia i la seguretat són una part essencial a la nostra vida. Moltes de les persones que coneixem tenen la sort de tenir aquets dos nivells servits i complets. Hi ha gent que només viu per aquetes necessitats bàsiques i difícilment podrà avançar a l'èxit o a tenir moltes coses materials. Això vol dir que tenen que ser manco felices?
    La societat ens dur a pensar que el més important és allò material. Avegades ens deixam dur per coses molt secundàries i ens oblidam de les promordials. Cadascú ha de trobar allò que el fa sentir millor, sense deixar de banda el que ens ajuda a ser persones de veres.
    Elisa Rosselló Rosselló.

    ResponElimina
  3. CORTÉS FERNÁNDEZ, Laura 4ESO E
    La piràmide de Maslow estableix una jerarquia de les necessitats humanes. Aquestes necessitats estan classificades en forma de piràmide. A la base es troben les necessitats bàsiques per un esser humà, com menjar, respirar, dormir… Al segon nivell, nivell de seguretat, es troben coses com el treball, la família, una casa… Al tercer nivell es troben les necessitats socials com la amistat i l’afecte. En el quart, les necessitats d’autoestima o reconeixement. I a la punta de la piràmide, al darrer nivell, les necessitats d’autorealització.
    La relació entre les necessitats no és constant ni universal, no tothom té les mateixes prioritats; per això no és sorprenent que hi hagi persones que renunciïn a necessitats bàsiques per unes altres prioritats. Això es veu donat per la societat en la qual vivim, més materialista i superficial del que tocaria esser. Per exemple: renunciar a menjar, necessitat bàsica, per obtenir el reconeixement de la societat com a persona guapa, necessitat de reconeixement.
    Sí que crec que la societat ens fa canviar l’ordre originalment establert d’aquestes necessitats; ja sigui en l’àmbit materialista o superficial.
    He trobat un vídeo on s’explica bastant be aquesta teoria: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l-Dys6Fzg0I

    ResponElimina
  4. La piràmide de maslow estableix unes necessitats. Aquestes necessitats estan dividides en cinc parts en forma de pirámide. El primer d'aquests es basa en les Necessitats Fisiològiques que necessita una persona per a viure (gana, son, respiració,descans, sexe, homeòstasi), seguidament el segon estadi ens parla de la Seguretat que necessitem per sobreviure (estar bé físicament, psicològicament, la família, etc). El tercer estadi té a veure amb l'afiliació i les nostres relacions socials (les amistats, l'afecte que rebem, la nostra intimitat sexual), en quart lloc l'estadi tracta sobre la nostra Autoestima (respecte, valoració personal, autoconcepte, confiança, èxits).Per últim, el cinquè estadi esdevé la Felicitat màxima que pot obtenir una persona, és a dir,la seva Autorealització, allò que el fa créixer com a persona (capacitat de resolució de conflictes, creativitat, autoconeixent, etc).

    Crec que en la societat en el qual vivim ens fa canviar l'ordre establert.un exemple: no voler menjar, ès una necessitat bàsica (en algun moment de la vida hauras de menjar), per adquirir que la gent de la societat ens trobi guapa, prima..., necessitat d'autoestima o reconeixement.

    ResponElimina
  5. DOMENECH MUÑOZ, Irene

    La piràmide de Maslow és una teoria psicològica proposta per Abraham Maslow. Exposa una jerarquia de necessitats humanes que es desenvolupen segons es van satisfent les més bàsiques. Estan presentades en diferents nivells: fisiologia, necessitats més bàsiques com alimentar-se, hidratar-se... , seguretat, necessitats de tenir una casa segura, una feina... afiliació, necessitat d’amor/afecte per part d’altres persones, reconeixement, necessitat de tenir autoestima amb un mateix i reconeixement dels altres i autorealització, com la creativitat o la espontaneïtat.

    Segons el tipus de persona que som, la societat ens impedeix pujar els esglaons de la nostra piràmide. És a dir que si ets una persona que es deixa influenciar pel grup o es preocupa pel que pensin els altres en compte de pensar en les seves necessitats, la societat no deixarà que avancis per la teva piràmide.

    Per això, quan la societat o les persones que la formam canviem, podrem pujar tots els esglaons de la nostra piràmide.

    ResponElimina
  6. ZAMRIK VILA , Mariam 4t E 9-10-13

    LA MEVA VISIÓ SOBRE LA PIRÀMIDE DE MASLOW A L'ACTUALITAT:

    Per començar; la Piràmide de Maslow és una teoria psicológica proposta per Abraham Maslow a la seva obra 'Una teoria sobre la motivació humana' al 1943. És basa en una piràmide on les necessitats humanes generals i bàsiques es troben als esglaons més baixos ,i així anem pujant , les necessitats són menys necessàries i més "personals" . La idea bàsica d'aquesta piràmide és que si anam complint cada esglaó fins arribar al cim , ens sentirem satisfets i realitzats.

    Ara que ja he deixat clar el que és la piràmide en sí , toca comparar-la amb la societat actual. Tots sabem que vivim a una societat bastan materialista i per pròpia opinió ,bastant superficial.
    Les necessitats fisiològiques tothom les compleix per naturalesa/necessitat primordial. Les de seguretat també ens és lógic cobri-les i ja que cada vegada hi ha més delits , tenen més valor. Amb les de afiliació ja ens ficam a les de conveniència , perque hi ha casos (cada vegada més) on tenim certs amics o certa parella , que domés tenim per que ens fan un bé material. Les necessitats de reconeixament, diria que depenen un poc de les de afiliació , perqué si no tens amics a suficient , talvegada necessites més reconeixament , en canvi si ets sents ple/plena amb les necessitats d'afiliació , talvegada la teva necessitat de reconeixament no serà tant necessaria (tot i que la necessitat de autoconfiança és la més important d'aquest grup). Finalment les necessitats de autorealització , són les que sols depenen de nosaltres mateixos , són les que necessitam complir per sentir-nos feliços , i que a la nostra societat actual hi ha molta gent que ni sap que pot compli o que ni tan sols sap que té.
    Així que per concluïr , diria que a la societat acutal , cada vegada menys intel·ligent a nivell de trobar-se a un mateix , sols sabem fer que és complesquin les necessitats de fisiologia , seguretat i segons com les de afiliació.

    ResponElimina
  7. MIRÓ LEÓN, José Luis. 4t ESO E

    La piràmide de Maslow és una teoria psicològica feta per Abraham Maslow a l’any 1943, més tard ampliada. Aquesta piràmide representa les necessitats humanes des de les més bàsiques com son les necessitats fisiològiques fins a les més elevades com pot ser l’autorealització. Les necessitats estan en pisos.

    Les necessitats bàsiques constitueixen el primer esglaó, que son les necessitats fisiològiques; continuant sa piràmide, tenim les necessitats de seguretat; a un altre esglaó més amunt de l’anterior, les d ’afiliació; més amunt, en el penúltim pis, trobam les de reconeixement; i, al darrer esglaó, troba’m l’autorealització.

    A mesura que creixem, ens tornam més exigents amb les nostres necessitats. Per exemple, un nin de quatre anys no demanarà tenir creativitat ni acceptació de fets, trobades al darrer esglaó. No totes les persones tenen aquestes necessitats, però sí sabem que es necessita complaure les necessitats d’un esglaó anterior per poder obtenir les necessitats d’un altre esglaó.

    ResponElimina
  8. SANTANDREU ORTEGA, Marta
    4t. E
    La piràmide de Maslow és una teoria psicològica que consta de cinc apartats:
    - Fisiologia: són les necessitats bàsiques situades a la part inferior de la piràmide i que estan relacionades amb la supervivència de l’individu.
    - Seguretat: ens començam a preocupar per la nostra seguretat, protecció i estabilitat.
    - Afiliació: comença a entrar en joc l’amistat i l’amor, les relacions en parella i el matrimoni, etc.
    - Reconeixement: Maslow descriu dos tipus d’estima: la baixa, que és el respecte cap als altres, i l’alta, que correspon al respecte cap a un mateix.
    - Autorealització: a la punta de la piràmide trobam totes aquelles necessitats que la gent va alterant segons li convé.
    Es per aquest motiu que la piràmide de Maslow no acaba de ser del tot objectiva, ja que la gent canvia de parer per motius superficials o materials i superposa unes necessitats a unes altres.

    ResponElimina
  9. L'autorrealització consisteix a desenvolupar-un mateix per arribar a ser un mateix al 100%. És un camí llarg i ple de descobriments. Cadascú ha de ser únic, i no ha d'aparentar el que no és. Cada un és millor persona sent ella mateixa que no intentant aparentar una altra cosa que no és.

    Aprèn a ajudar-te. Has de saber que fer amb tu mateix i auto realitzar-te. Perquè una persona que tingui més coses no té perquè ser millor persona perquè cadascú és com és i hem de saber acceptar-les. Per exemple amb els nins, si un té més juguetes té més dret a manar, però no és així.

    Has de ser tu mateix i no creure't millor que els altres. Perquè la gent que menys demostra o menys té, en el fons sol ser millor persona i sol apreciar més les coses. Per això alguna vegada en la nostra vida ens hem de preguntar, Qui sóc? Qui vull ser?

    ResponElimina
  10. PIRÀMIDE DE MASLOW.

    La piràmide de Maslow, Ès una teoria pricològica publicada per n'Abraham Maslow, a una de les seves obres, anomenades: 'Una teoria sobre la motivación humana'. ens explica, que nosaltres, els humanes, en la nostra vida tenim unes necessitats bàsiques,
    Aquesta piràmide, representa cinc escalons diferents:
    1- Fisiologia: aquestes sòn necessitats com per exemple la respiració, l'alimentació,el descans, etc..
    2-Seguretat: tots i cada un de nosaltres ens sentim millors si notam que esteim protegits,
    3.Afiliació. una de les més importants, la necessitat de l'amistad, de l'intimitat, ...
    4-Reconeixament: a les persones no ens agrada que ens faltin al respecte, per aquest motiu, deim que tenim la necessitat de que en respectin i nosaltres respectar. Una altre és la confiança.
    5-Autorrealització: resolució de problemes, creativitat, etc..
    Totes aquestes necessitats, neixen de nosaltres mateixos, desde petits .Quan hem tengut un problema greu, tenim la necessitat de que alguna persona en concret, ens dongui una abraçada i ens digui que tot s'arreglerà, que sorirà bé, que fora les preocupacions, tal sigui de la familia com un amic molt proper. veritat que més d'una vegada has tengut aquest sentiment i quan ha passat , t'has posat millor?
    Finalment, voldria afegir que Les necessitats bàsiques requereixen per a la seva satisfacció un cicle motivador relativament curt, en contraposició, les necessitats superiors requereixen d'un cicle més llarg.

    BOSCH LLADÓ, Caterina.

    ResponElimina
  11. ESTEVE MONTAÑO, Aina
    4t ESO E
    LA PIRÀMIDE DE MASLOW
    La piràmide de Maslow es defineix com una jerarquia de necessitats humanes i argumenta que a mida que els individus van satisfaent les necessitats més bàsiques, els individus dessarrollen necessitats i desitjos més elevats. L’ordre de la piràmide és (de baix a dalt) :
    Fisiologia : Respirar, menjar, descansar…
    Seguretat: Feina, salut, família…
    Afiliació: Amistat, afecte…
    Reconeixement: autorreconeixement, confiança, respecte…
    Autorrealització: Moralitat, espontaneïtat, acceptació dels fets…
    No tothom té les mateixes prioritats, ja que depèn de la societat. Per algunes persones, algunes de les necessitats bàsiques ho són.
    Jo crec que la societat en la que creix una persona fa variar molt les diferents coses que fan que una persona estigui motivada. Si una persona ha nascut a un lloc on menjar és difícil; per ell, guanyar doblers el farà sentir-se autorrealitzat.

    ResponElimina
  12. La meva opinió sobre la piràmide de Maslow, és que en Abraham Maslow va ser una persona molt especialitzada sobre el pensament humà, perquè va ser capaç de analitzar i classificar les necessitats dels éssers vius com a persones. També hem de pensar que el que fa que una persona arribi més enfora que altra, és la motivació que cadascun té. Perquè sense aquesta motivació, per què hauríem de lluitar per ser millor persones? Cal pensar que una de les necessitats més importants és la motivació de millorar com persona que som, en l’àmbit que sigui. Per això crec que en aquesta societat, segons com pensa la gent i com actua davant les necessitats, cada vegada haurà menys persones que puguin arribar al darrer escaló “La Autorealització”, només arribaran les persones que tinguin els seus objectius molt clars, uns principis molt bons i molta motivació.

    ResponElimina
  13. En la meva priàmide, jo aniria del més bàsic per a sobreviure als conceptes psicològics.

    A la base de la meva pirámide hi estaría, com ja he dit, el més bàsic per a sobreviure com la respiració, l'alimentació i el descans. Si no respiram, ens ofegariem,, si no ens alimentam arribariem a morir i si no descansam, no feim bé el treball a dia següent. Al segon nivel de la meva pirámide hi estaría la seguretat familiar, quan jo tenc qualque problema, el primer que faig es dir-ho als meus pares perquè m'ajudin. En el tercer nivell hi estarien els meus amics i amigues perquè sé que puc confiar amb ells per qualque problema. En el quart nivell hi estaría la confiança a mb jo mateixa, he de creure amb jo mateixa per tomar les decisions correctes. Al igual que al quart nivell, hi posaría que haig d'intentar resoldre els meus propis problemas però a l'últim nivell que es l'autoreconeixement propi, abans d'anar a una altra persona a que m'ajudi a resoldre el meu problema, intentaría resoldre-ho jo mateixa,, perquè tal vegada, aqueixa persona no podría entendre'm.

    Així doncs, al primer nivell hi estaría la fisiología, al segon la seguretat, al tercer l'afiliació, al quart el reconeixement propi i a ´l'ultim nivell l'autorealització.

    ResponElimina
  14. Sonia Sastre

    Maslow va establir una jerarquia de les necessitats humanes en una piràmide. Al primer nivell hi ha les fisiològiques( beure, respirar ...) Al següent, les de seguretat (tenir una casa, estabilitat laboral ...) Al tercer, les d’acceptació social( tenir un grup d’amics, una família... )Al quart, les de reconeixement i autoestima com la fama, reputació...I una vegada que s’han adquirit totes aquestes necessitats i amb aquest ordre arribem a l’autorealització de la persona.
    Actualment el model de vida que ens ofereix la societat consumista ens condueix a discrepar amb les necessitats establertes per Maslow i amb el seu ordre. Hi ha persones que prefereixen tenir fama i èxit social que formar part d’un grup de treball on tots els companys de feina s’ajudin i no es trepitgin per arribar més alt. Altres, en canvi, fan qualsevol cosa per ser acceptats dins un grup.
    Tot això dona lloc a persones on la materialitat, el consumisme i les ganes de poder fan que siguin persones que mai podran arribar a l’autorealització entesa per Maslow.

    ResponElimina
  15. GARÍ CREPÍ, Lluís
    4t ESO E
    La piràmide de Maslow ens dóna o ens explica quines pases o escalons hem d'anar assolint cada un per sentir-nos autorealitzats. La autorealització es podria dir que és la felicitat suprema, nosaltres podem sentir-nos feliços amb una relació sentimental però sempre quedaran altres espectes sense resoldre, per exemple ens faltaran bones amistats.

    La societat actual ens posa trabes constantment per arribar a sentir-nos autorealitzats. Per exemple, els cànons de bellesa que ens imposa la publicitat són a partir de modes, modes que casi sempre ens fan aparentar una persona la qual no som (moral), o si per altre cas fugim d'aquestes modes ens sentirem excluits dels grups socials, és a dir no tendrem amics (amistat). Si ens falta qualsevol dels dos anteriors punts no ens podem sentir autorealitzats perquè per exemple no podem construir el quart pis si ens falten el primer, els segon i el tercer. A vegades conseguirem trobar un grup de gent igual que nosaltres que no seguesquin modes i tothom sigui aceptat però això no allunya el fet de que la societat ens posi dificultats perquè seguem feliços.

    La societat no ens dóna facilitats per sentir-nos autorealitzats.

    ResponElimina
  16. Andrea López Gutiérrez 4tE. La piràmide de Maslow tracta de una teoria que va exposar n'Abraham Maslow sobre les necessitat que té cada persona , desde les básiques fins a la autorrealitzazió, que tracta de anar més enllá del que ja tenim.
    Cada persona en aquest món pensa de diferent manera , per tant les necessitats de tots nosaltres seran completament diferentes. En aquest món ,com ja he dit, tothom es diferent per tant les necessitats de l'autorrealització poden ser desde pensar que tenguent un cotxe ets millor persona fins a creure que amb una bona família que estigui al teu costat ets feliç. Tot aixó depen del tipus de persona que tu siguis, si ets materialista o be tot el contrari.
    Jo pens que tenguent les necessitats bàsiques pots anar pujant esglaons fins a arribar al més alt. Quan hi ets la meva forma de pensar és la que seguidament us explicaré. Jo no em consider una persona materialista ja que veig la felicitat més enlla de les coses com unes bones persones que et acompanyin. Una bona família la qual et doni de menjar , t'ajudi quan ho necessitis , et doni seguretat, confiança i et sentis estimat. Amb auxò jo ja em considero una persona feliç. També uns bons amics amb els quals puguis confiar sempre també t'ajuden a ser una persona més completa. És clar que com tothom avegades volem qualque cosa xerrant materialment però no crec que puguis arribar a ser una persona totalment feliç per tans sols tenir molt de doblers.

    ResponElimina
  17. Abraham Maslow es el creador de ls pirámide de Maslow, que es una teoría psicológica que creó en 1943 ,más tarde ampliada. La pirámide representa las necesidades más básicas como las fisiológicas hasta las más importantes como la autorealización, LED necesidades estan en pisos.

    La necesidad más básica está representada en el primer escalón y estas son las necesidades fisiológicas ,en el segundo podemos observar lss necesidades de seguridad, en el siguiente piso encontramos las necesidades de afiliación, en el penúltimo podemos ver las de reconocimiento y en el quinto y último piso encontramos las necesidades de autorealización .

    Yo personalmente creo que a medids que vamos creciendo podemos o ,incluso digo, que debemos ir avanzando pisos por que al hacernos mayores nuestra capacidad para razonar y pensar las cosas es mayor que cuando somos pequeños

    ResponElimina
  18. Carolina Ávila
    4t E
    La piràmide de Maslow és una teoria psicològica proposada per Abraham Maslow en la seva obra "Theory of Human Motivation". Maslow formula en la seva teoria una jerarquia de necessitats humanes i defensa que conforme es satisfan les necessitats més bàsiques, els éssers humans desenvolupen necessitats i desitjos més elevats.
    Creuen que amb el model de vida que ens ofereix la societat consumista actual es podria arribar a l’autorealització (part superior de la piràmide) en el sentit de Maslow?
    Per arribar a aquesta part, abans hem de passar per quatre bases fonamentals. La fisiologia i la seguretat són les més fàcils de superar. Però quan arribam a l’afiliació arriben també les complicacions, perquè ni l’amistat ni l’afecte es poden comprar. Tampoc, en l’etapa de reconeixement, l’auto reconeixement o la confiança. Aquestes són parts que només aconseguim amb els nostres actes i sentiments.
    En conclusió,mai arribarem a l’auto realització si no és amb el nostre esforç i per nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  19. La Piràmide de Maslow és una teoria psicològica proposta per n’Abraham Maslow . La seva teoria és que els humans desenvolupem una sèrie de necessitats humanes i quan més et satisfan les més bàsiques ,desenvoluparem més necessitats però d’un nivell més elevat .
    Hi ha cinc nivells de necessitats:bàsiques, de seguretat,d’afiliació,de reconeixement i d‘autorealització.
    En Maslow explica la seva teoria en una piràmide dividida en 5 parts :des de les necessitats més bàsiques fins les necessitats d’autorealització. Les necessitats i els nivells de necessitats varien ja que depenen de la persona, per exemple: Per una persona la seva necessitat d’autorealització és tenir un fill i per un altre persona és comprar-se un cotxe.
    La meva opinió és que durant els anys algunes necessitats han anat evolucionant a causa del progrés de la tecnologia i societat consumista actual.Per exemple: fa aproximadament uns 50 anys tenir una televisió a ca teva era una necessitat d’ autorealització i durant els anys tenir una televisió s‘ha transformat ,es podria dir ,en una necessitat bàsica per la majoria de la població.

    BRAVO ARROYO,Núria.

    ResponElimina
  20. La Piràmide de Maslow és una teoria psicològica proposta per Abraham Maslow en la seva obra: Una teoria sobre la motivació humana de 1943, que fou ampliada posteriorment. Maslow formula en la seva teoria una jerarquia de necessitats humanes i defensa que conforme satisfan les necessitats més bàsiques, els éssers humans desenvolupen necessitats i desitjos més elevats.
    Aquesta piràmide es divideix en quatre nivells, on els quatre primers poden ser agrupats com a necessitats de dèficit i al nivell superior autorealització, motivació de creixement o necessitat de ser. La diferència rau en que mentre les necessitats de dèficit no són satisfetes, la necessitat de ser és una motivació contínua.
    Les nostres necessitats van canviant a mesura que anem cresquent, perquè un al•lot de cinc anys no necessita el mateix que un de quinze. A la nostra edat, és normal necessitar ser algú, que la gent tengui una bona imatge de tu, això vol dir que contínuament hem d’estar cobrint aquesta necessitat. No tota la gent ho necessta, encara que per complir aquestes necessitats, abans hem de complir la dels anteriors nivells.

    ResponElimina
  21. La piràmide de Maslow ens fa veure d'una o de l'altra manera, què hem de fer i aconseguir per poder arribar als nostres objectius i metes a la vida. No es pot dur a terme un gran projecte sense tenir una base de la qual partir, si no, la nostra piràmide, no seria una piràmide. Per aquest motiu, la piràmide s'ha d'anar construint la nostra pròpia piràmide pas a pas i a poc a poc, per tal de que quan arribem al punt més alt, és a dir l'autorrealització, tot el planejat surti tal com hauria de sortir.
    La piràmide va pujant de 'dificultat' a mesura que ens trobem a un punt més alt, de tal forma que quan més amunt som, més esforç costa mantenir el nivell, o bé costa més cobrir les nostres necessitats. Quan s'arriba al punt més alt es pot dir que s'han complert les expectatives inicials del projecte. El problema moltes vegades és que els nivells inferiors a vegades estan mal construits i per aquest motiu motes vegades no s'arriba a l'objectiu proposat.

    ResponElimina
  22. Jo sóc Guido Belfiore i en aquest comentari parlaré sobre la meva opinió sobre si el model de vida que ens ofereix la societat consumista actual ens condueix a l’autorealització en el sentit de Maslow o si ens convida a romandre a esglaons inferiors.
    Jo crec que aconseguir arribar a l’autorealització depèn de l’individu, però sí que crec que l’individu és influenciat per la societat per romandre a esglaons més baixos, privant a persones amb menys força de voluntat de poder arribar a dalt de la piràmide que va confeccionar en Maslow.
    En conclusió, el que jo pens és que la societat consumista només influencia a persones amb poca força de voluntat i les impedeix arribar a l’esglaó de l’autorealització, però si una persona té prou força de voluntat pot, sense cap dubte, arribar al màxim esglaó de les necessitats humanes conegut com l’autorealització.

    ResponElimina
  23. Marc García Seguí,
    La piràmide de Maslow és una teoria creada pel filòsof Abraham Maslow, en la que es representen les primeres necessitats humanes, com ara la respiració, la alimentació, el descans, el sexe i altres tan bàsiques com aquestes. Però també altres necesitats com l’amistat, l’afecte, la seguretat, la confiança...
    La nostra societat està basda en el consumisme, és a dir, que les persones viuen per gastar i també pels doblers. Encara que aquesta manera de pensar y actuar pugui ser la més atractiva i la que, aparentement, et fa sentir millor, no és així. Pot fer-te sentir bé comparar-te un vestit o qualsevol cosa, però només estarás feliç una estona. Els doblers que pots tenir o que la teva família pot tenir no et fan ser més feliç i realitzat com a persona, però en canvi una persona amb menys doblers pot ser feliç a la vida sense necesitat de tenir més coses, conformant-se amb el que té. Els doblers o l’estatus social no et fan pujar graons a la piràmide de Maslow, si no la teva actitud com a persona.

    ResponElimina
  24. Maribel Puigserver 4tE.
    Jo crec que sí. La societat que tenim ara ens condueix a l'autorealització. Totes les persones a la vida influenciam a altres. Totes les persones ens ajuden a pujar de "nivell". És a dir, si una persona ens dóna confiança, companyia,seguretat,etc... Nosaltres ens sentim millor. Confiam en nosaltres mateixos per què una persona ens fa sentir bé. Com diu l'anunci, quant esteim bé, és quant treim el millor que hi ha dins nostre. Això és l'autorealització.
    Si una persona no té a ningú que li digui si ho fa bé o que li fagi un afalac, és poc probable que tengui autostima o confiança en si mateix. Una persona s'ha de relacionar i tenir uns altres punts de vista d'altres persones. Si una persona no fa això, dubt que pugui tenir confiança i èxit.
    Conclusió: La societat ens condueix a l'autorealització, perquè sense ella no seriem res.

    ResponElimina
  25. La piràmide de Maslow descriu l'escala dels necessitats humanes agrupades en cinc nivells: els quatre primers nivells poden ser agrupats com necessitats de dèficit i el nivell superior es denomina de autorealització, motivació o creixement.


    Podem definir les necessitats humanes seguint l'escala de la piràmide de Maslow en el següent ordre:
    Necessitats bàsiques: com respirar, alimentar-se, dormir, evitar el dolor...

    Necessitats de seguretat i protecció: sorgeixen a partir de que les necessitats bàsiques estan cobertes com la seguretat física i de salut, la necessitat de tenir una educació, transport i la sanitat necessària per tenir una vida amb dignitat. També podríem comprendre en aquest grup la necessitat de protegir els nostres béns.

    Necessitats socials: podríem descriure en aquest grup la necessitat de la nostra naturalesa social com la de relacionar-nos amb els altres i la de ser acceptats en el nostre entorn.

    Necessitats d'autoestima: Maslow descriu en la seva piràmide dos tipus de necessitats agrupades en un alta i una baixa. L'autoestima alta dóna la necessitat del respecte a un mateix incloent sentiments, confiança ...
    L'autoestima baixa dóna el respecte a altres persones, el reconeixement, la dignitat i la necessitat d'atenció.


    La piràmide de Maslow és una teoria de psicologia humanista sobre la motivació de les persones. Maslow creia que les necessitats de les persones devien ser estructurades en forma de piràmide i que només quan els nivells inferiors estan satisfets, l'individu passa a preocupar-se dels nivells superiors.

    Comparant en la vida real podem dir que hi ha bastants persones que no arriben a satisfer totes les necessitats que en Maslow proposava a la seva piràmide de necessitats humanes.

    ResponElimina
  26. La piràmide de Maslow ens classifica en ordre d’importància les necessitats que ens sorgeixen a la vida, i ens serveix com a “mapa o guia” per anar superant i avançant cada un d’ aquests esglaons que representen una necessitat. També ens transmet un missatge molt important, les prioritats que hem de tenir per aconseguir superar aquesta piràmide.
    A la vida diària no tots ens organitzem o tenim unes prioritats, pocs cerquen tenir ordre en la seva vida, ja que això requereix un esforç extra.
    A la societat actual ens intenten allunyar de forma indirecta d’ aquest ideal. La gent no té un ordre en la seva rutina diària.
    Ex.
    Ens mostren publicitat comercial, però qualcuna vegada hem vist un cartell que ens animi a conèixer-nos a nosaltres mateixos una i exclusivament amb aquest fi?
    Crec que el materialisme i l’ individualisme (=autoestima en un punt un tant extrem) són més forts que el perquè de la teva vida, o el com d’ un destí com la teva locació actual...?), que l’ acceptació social està per damunt de l’ autorealització, i que el que pensa la resta es més important o valuós que el que pugui pensar jo mateix...
    La societat actual ens desvia d’ un ideal com el que ens proposen, o d’ un simple ideal LÒGIC...I que cadascú té que lluitar per aconseguir el seu propi ideal i no el de tothom o el que “t’ obliguen” a pensar...
    AHRENS VELÁSQUEZ, Kevin

    ResponElimina
  27. La piràmide de Maslow, va ser inventada per un psicoleg americà anomenat Abraham Maslow l’any 1943. Aquesta piràmide representa des de les necessitats més bàsiques com serien les fisiològiques, fins les més importants com les d’autorealització.

    La piràmide es divideix en cinc nivells (bàsiques, de seguretat, d’afiliació, de reconeixament i d’autorealització). Les necessitats i els nivells van variant depenent de cada persona.

    A mesura que una persona va cresquent, madura i les seva prespectiva de la vida cambia, la piràmide cambia amb ell. A la nostre edat, entre els tretze i els vint-i-cinc, ens agrada molt causar bones impresions i ser un poc més que els altres (no en tots els casos), per aquests motiu hem d’estar cobrint aquesta necessitat tot el temps. Per complir la necessitat de dalt de tot de la piràmide, has de tenir complides o assolides les altres.

    PÉREZ COMPANY, Dídac / 4t ESO E

    ResponElimina